ΣΑΗΕΝΤΟΛΟΓΙΑ: Η ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΑΠΕΙΛΗ, του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου, Ιεροκήρυκος Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Κυριακή, 16 Νοέμβριος 2014

Του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου

Ιεροκήρυκος Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Περιοδικό «ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ», 2002

 

            Μια ακόμα επικίνδυνη οργάνωση, περιβεβλημένη με το μανδύα της Θρησκείας και μάλιστα με δική της Θεολογία και θρησκευτική πρακτική (βλ. επίσημο εκδοτικό της όργανο «Ελευθερία έκφρασης», αριθμ. Φύλλου 13, σελ.11) είναι η Σαηεντολογία, που δραστηριοποιείται θρασύτατα στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών 7380/96 και του Εφετείου Αθηνών 10493/97 «είναι μία οργάνωση με ολοκληρωτικές δομές και τάσεις που στην ουσία περιφρονεί τον άνθρωπον, ενώ καλλιεργεί ελεύθερα και μόνον κατ' επίφαση προκειμένου και αποκλειστικά να προσελκύει μέλη τα οποία υφίστανται ...πλύση εγκεφάλου, με απώτερο σκοπό την δημιουργία κατευθυνόμενου τρόπου σκέψης. Επίσης, επιδιώκει σκοπούς ξένους προς τη φύση και την έννοια του ανθρώπου ως ελευθέρου όντος και προς τα ήθη και τα έθιμα του Ελληνικού λαού». Για όλους τους παραπάνω λόγους, με δικαστική απόφαση, η εν λόγω οργάνωση διελύθη.

            Παρόλα αυτά, όμως, η Σαηεντολογία εξακολουθεί, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τους νόμους, να δραστηριοποιείται στην πατρίδα μας, παρασύροντας αθώους, ανυποψίαστους, αλλά και αφελείς συμπολίτες μας, οι οποίοι, γοητευμένοι από τους ωραίους λόγους και τις απίστευτες υποσχέσεις, μπλέκουν στα γρανάζια μιας μηχανής που, με μαθηματική ακρίβεια, οδηγεί στην ψυχοσωματική καταστροφή και διάλυση. Ένα από τα πάμπολλα θύματα της επικίνδυνης αυτής οργάνωσης είναι και ο γιος της Κατερίνας Ν.Κ. η οποία, παρά τον δεκάχρονο αγώνα της να σώσει το παιδί της από τα δίχτυα της, το στερείται πλέον αφού το απορρόφησαν στα άδυτα του Μπρούκλιν, ελέγχοντας τη ζωή και τη συνείδησή του. Η ίδια πρόσφατα, προκειμένου να αφυπνίσει την Ελληνική κοινωνία, αποκάλυψε σε αθηναϊκή εφημερίδα: «Κατάλαβα από το δεκάχρονο αγώνα μου ότι όλες αυτές οι οργανώσεις, οι σαηεντολόγοι, τα «παιδιά του Θεού», είναι οργανώσεις που καπηλεύονται το όνομα του Χριστού για να μαζεύουν χρήματα, να παγιδεύουν νέα παιδιά και να «αφελληνίζουν» ισοπεδωτικά την κοινωνία μας. Όλοι τους ξεκινούν από το Μπρούκλιν και έχουν εβραϊκές καταβολές. Μιλάμε για κοινωνικοοικονομικές επιχειρήσεις με άπειρες καταδίκες, που έχουν μεγάλα «μέσα» και ισχυρή προστασία» («Espresso», 10/10/2002).

            Πέραν, όμως, της επικίνδυνης δραστηριοποίησης της Σαηεντολογίας στο χώρο της θρησκευτικής πίστης, με τον απροκάλυπτο προσηλυτισμό και της σαφούς επέμβασης στον ανθρώπινο ψυχισμό, εντυπωσιακή είναι η αποκάλυψη του Εφετείου των Αθηνών (1999) για παράνομη δράση και κατασκοπεία εις βάρος Ελλήνων πολιτών, γεγονός που στοιχειοθετεί απροκάλυπτη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα οποία οι σαηεντολόγοι κόπτονται και ξιφουλκούν εκθέτοντας τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο. Διαβάζουμε στην «Απογευματινή» της 5ης/4/2002: «Προέβαιναν (οι Σαηεντολόγοι) σε συστηματική παρακολούθηση και συλλογή πληροφοριών που αφορούσαν ιδιωτική, κοινωνική, επαγγελματική, υπηρεσιακή ζωή, φιλοσοφικές, θρησκευτικές και πολιτικές πεποιθήσεις, οικονομικές και κοινωνικές δραστη-ριότητες σημαινόντων προσώπων της δημόσιας ζωής, της πολιτικής, Εκκλησιαστικής και δικαστικής αρχής, της δημοσιογραφίας. Ακολούθως προέβαιναν σε ταξινόμηση και καταχώρηση των πληροφοριών σε έγγραφα και ατομικούς φακέλους και τους απέστελλαν σε ξένα κέντρα μυστικών πληροφοριών...»

            Θα μπορούσε κανείς να παραθέσει πλείστα όσα στοιχεία αποκαλυπτικά της επικίνδυνης για την προσωπική, αλλά και εθνική μας ασφάλεια δράσης των Σαηεντολόγων. Το πιο επικίνδυνο, όμως, είναι ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν αντιλαμβάνεται το μέγεθος της απειλής που απλώνεται πάνω από την κοινωνία μας, αν τελικά καταφέρει αυτή η μυστική και δόλια οργάνωση να επισημοποιηθεί στην Ελλάδα, κάτι για το οποίο μάχεται με λύσσα. Η Ελλαδική Ορθόδοξη Εκκλησία έχει αναλωθεί τα τελευταία χρόνια, με την Συνοδική Επιτροπή επί των Αιρέσεων που έχει συστήσει και επιτελεί μοναδικό και αξιοζήλευτο έργο, που έχει κινήσει τη μήνη και το μίσος των Σαηεντολόγων, σε έναν υπεύθυνο και έντιμο αγώνα προκειμένου να διαφωτίσει το λαό μας, αλλά και να ξυπνήσει τις επικίνδυνα υπνώτουσες συνειδήσεις των υπευθύνων της Ελληνικής Πολιτείας, οι οποίοι, φοβούμενοι μη κατηγορηθούν για στέρηση θρησκευτικών ελευθεριών, μοιάζουν συχνά έτοιμοι να παραδώσουν «γην και ύδωρ» σε ομάδες και οργανώσεις ξενόφερτες, που καμία σχέση δεν έχουν με την Ελληνορθόδοξη πραγματικότητα και συνιστούν σαφή κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών και την ελευθερία σκέψης και πίστης στον τόπο μας. Η Εκκλησία μας αγωνίζεται για την αποκάλυψη τέτοιου είδους θρασύδειλων κινήσεων όχι γιατί φοβάται για τον εαυτό της, αφού ως ο μόνος και απόλυτος φορέας της αληθείας του Χριστού είναι άτρωτη από τα βέλη του Σατανά, που προσωποποιείται και δραστηριοποιείται σε  αυτές τις οργανώσεις, αλλά γιατί νοιάζεται και αγωνιά για τους απλούς πολίτες και αθώους πιστούς της πατρίδας μας, που, έχοντας, ενδεχομένως, ελλιπή κατήχηση και χαλαρή σχέση με την ζωή της πίστεως και της ευσεβείας, εύκολα γίνονται τροφή στα θηρία του Μπρούκλιν.

            Ολοκληρώνουμε τη σύντομη αναφορά μας στο φλέγον αυτό ζήτημα με τη  κατακλείδα του Δελτίου Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος της 18ης/12/2000, αναφορικά με το υπό εξέτασιν θέμα μας: «Η Ιερά Σύνοδος πληροφορεί το Χριστεπώνυμον Πλήρωμα ότι η παραθρησκευτική οργάνωση της Σαηεντολογίας και οι διδασκαλίες της είναι ασυμβίβαστες με την Ορθόδοξη πίστη και καλεί τους πιστούς να προσβλέπουν με εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, απορρίπτοντας τις κακοδοξίες της «Νέας Εποχής» απ' όπου κι αν προέρχονται».