Ο Σατανισμός, Του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, Πληροφόρηση Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου 2016

Τρίτη, 16 Φεβρουάριος 2016

Σατανισμός είναι η πίστη στο Σατανά (το Διάβολο) ως θεό και η λατρεία του. Έχει πολλές μορφές και ανθρώπους που είναι λειτουργοί του, υπηρέτες του. Υπόσχεται σε όποιον τον πιστέψει, ότι θα του αποκαλύψει ότι είναι κομμάτι της θεότητας και θα τον κάνει θεό, μέσα από τις τεχνικές της γιόγκα και του διαλογισμού, τις οργιαστικές τελετές , τις ανθρωποθυσίες και τις ζωοθυσίες, που πολλές φορές έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Χρησιμοποιεί ψευδολογίες, απάτες και δόλια τεχνάσματα για να παρασύρει τους ανθρώπους. Στρέφεται εναντίον του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και της Ορθόδοξης Εκκλησίας Του. Ο Σατανισμός είναι η αναπαλαίωση του κόσμου προ Χριστού. 

Ο Σατανισμός είναι, πλέον, μια οργανωμένη θρησκεία. Προωθείται από και με το κίνημα «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ» από το 1975, το οποίο υπόσχεται ότι θα φέρει την παγκόσμια τάξη, την παγκόσμια κυβέρνηση και την νέα παγκόσμια θρησκεία. Δηλ. έναν τέλειο κόσμο (που δεν μπόρεσε να δημιουργήσει ο Χριστός), όπου δε θα υπάρχουν ηθικές αξίες, θρησκείες, χωριστά κράτη και στον οποίο ο μεσσίας της, με το όνομα Μαϊτρέγια -ο σοφός διδάσκαλος-(όχι ο Ιησούς Χριστός), θα λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά) και θα είναι ο σωτήρας του. Ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός δεν έχει καμία θέση σ' αυτόν τον, δήθεν, νέο κόσμο.

Οι λόγοι που οδηγούν στο Σατανισμό είναι κυρίως, οι εξής:
α) Ο αποπροσανατολισμός από σταθερές αξίες (πίστη στον αληθινό Θεό που εφανέρωσε και δίδαξε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός, αληθινή ανθρωπιά, τιμιότητα, εργασία, δικαιοσύνη). β) Η ανασφάλεια, λόγω αλλαγής κοινωνικών συνθηκών (ανεργία, εύκολο κέρδος, ανταγωνισμός). γ) Η απολυτοποίηση του ανθρώπινου (σεξισμός, βία, κλονισμός οικογένειας).

Στο σατανισμό εντάσσονται οι νέοι, που εύκολα παρασύρονται και υποκύπτουν σε υποσχέσεις για εύκολη και γρήγορη επιτυχία. Έτσι εξαπατώνται, με αποτέλεσμα την υποδούλωσή τους στο Σατανά, την απώλεια της ελεύθερης προσωπικότητας και της εμπιστοσύνης στον εαυτό τους. Γίνονται άβουλα όντα, υποχείρια άνομων ανθρώπων. Παρουσιάζουν ψυχολογικά προβλήματα, με προβληματική κοινωνική ζωή και αντικοινωνική, μηδενιστική, αρνητική και περιθωριακή συμπεριφορά, όπως ο δαιμονισμένος των Γεργεσηνών, που εθεράπευσε ο Θεάνθρωπος  Ιησούς Χριστός (Μάρκ. 5, 1-20). Με ένα λόγο, ο Σατανάς κυριαρχεί στις ψυχές τους.

Η απελευθέρωση από το Σατανά, γίνεται μόνο από τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό, που ήρθε στο κόσμο γι' αυτόν τον σκοπό (Α΄ Ιω. 3,8). Η επιστροφή στο Χριστό και στην Ορθόδοξη Εκκλησία Του, η καθοδήγηση από έμπειρο και διακριτικό πνευματικό, η θερμή πίστη και προσευχή, η μυστηριακή ζωή, «εξοπλίζουν» τον πιστό με την δύναμη του Χριστού και νικά τον Σατανά. Απαλλαγή από το Σατανά -το Διάβολο- σημαίνει επιστροφή στο Χριστό και στην Εκκλησία Του. Γι΄ αυτό η Εκκλησία καλεί κάθε άνθρωπο να φύγει μακριά από τα εργαστήρια του Σατανά (Αποκ 2,9 & 3,9), από τους χώρους παραπλάνησης και εξαπάτησης, όπως είναι τα φιλοσοφικά και γνωστικά κέντρα, οι σχολές ψυχοθεραπείας, τα κέντρα βελτίωσης της προσωπικότητας, οι σχολές γιόγκα και διαλογισμού, οι μάγοι, οι μάντες, οι Αποκρυφιστές, η θεοσοφία, τα μέντιουμ και όλες οι παρόμοιες κινήσεις της «ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΥΔΡΟΧΟΟΥ. Ο κόσμος είναι κάτω από την εξουσία του Σατανά, γιατί είναι μακριά από τον Σωτήρα Ιησού Χριστό. Ή Χριστός ή χάος..