Επταήμερη Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους

Τρίτη, 22 Μάιος 2012

 

Πανάγιος Τάφος

 

 

1η Ημέρα  Δευτέρα 16/07/12
ΒΟΛΟΣ -
ΑΘΗΝΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ

 

Ιεροσόλυμα

3.30 μετά τα μεσάνυκτα συγκέντρωση στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Παράδοση αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 4.00 τα ξημερώματα για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Άφιξη στις 8.30 το πρωί στο αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Tel-Aviv στις 10.35 το πρωί. Άφιξη στις 12.35 το μεσημέρι, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα, όπου καθ' οδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.  Φτάνοντας στα Ιεροσόλυμα θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή, όπου θα προσκυνήσουμε τον Τάφο της Παναγίας και θα δούμε τον τόπο της προδοσίας και τον τόπο λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα  Τρίτη 17/07/12
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΛΗ 

Ι.Μ. Αγίου Σάββα

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων όπου θα επισκεφθούμε τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, την Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο.  Στη συνέχεια διασχίζοντας την οδό του Μαρτυρίου θα φτάσουμε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Αποκαθήλωση, στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου, καθώς θα ακολουθήσει και λεπτομερής ξενάγηση εντός του Ιερού Ναού.  Έπειτα, θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών (τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

 

3η Ημέρα  Τετάρτη 18/07/12
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Ιορδάνης Ποταμός

Αναχώρηση το πρωί για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ι. Μ. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τη Ναζαρέτ, όπου βρίσκεται ο Ναός του Ευαγγελισμού,  την Κανά (στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον), την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στα ερείπια της Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου) και την Ι. Μ. Αγίων Αποστόλων στην πόλη της Τιβεριάδος.  Έπειτα, θα επισκεφθούμε τον Ιερό ποταμό Ιορδάνη, όπου θα τελεσθεί Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Ιγνάτιο. Επιστροφή στα Ιεροσόλυμα το απόγευμα, όπου καθ' οδόν θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτη στην Ιεριχώ.  Δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα Πέμπτη 19/07/12
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ-ΒΗΘΛΕΕΜ  

      

Σπήλαιο της Γεννήσεως

Μετά το πρωινό αναχώρηση για την περιοχή της Βηθλεέμ, όπου θα επισκεφθούμε τη Βασιλική της Γεννήσεως και θα ακολουθήσει ευλαβικό προσκύνημα στο Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας και θα δούμε το Σπήλαιο των Νηπίων.  Έπειτα, θα επισκεφθούμε το χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα πραγματοποιηθεί (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ.Σάββα του Ηγιασμένου.  Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, στην Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και στην Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου εκοιμήθη η Παναγία). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα, ξεκούραση και το βράδυ Ιερά Αγρυπνία στο Ναό της Αναστάσεως.

 

5η Ημέρα  Παρασκευή 20/07/12
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΙΕΡΙΧΩ

 

Σαρραντάριο Όρος

Το πρωί αναχώρηση για τη Σαμάρεια, όπου θα επισκεφθούμε τον Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής (τόπος όπου βρίσκεται το Φρέαρ του Ιακώβ και το Ιερό Σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου) και στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψη στο Σαραντάριο Όρος και στην Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.  Κατά την επιστροφή μας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στη Βηθανία (Ι. Μονή Λαζάρου Μάρθας και Μαρίας), στη Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) και στο Όρος των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

6η Ημέρα   Σάββατο 21/07/12
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ελεύθερο)

Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος για προσκύνημα και αγορές στην Παλαιά Πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στις 5.30 το απόγευμα, γεύμα, μεσημβρινή ανάπαυση. Το βράδυ Ιερά Αγρυπνία στο Ναό της Αναστάσεως.

 

 

7η Ημέρα   Κυριακή 22/07/12
ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ  - ΑΘΗΝΑ - ΒΟΛΟΣ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το αεροδρόμιο του  Tel Aviv. Μετά τον έλεγχο αποσκευών  και διαβατηρίων, πτήση για Αθήνα στις 13:25 το μεσημέρι, άφιξη στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βόλο.      

 

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ
ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ: 950 ΕΥΡΩ


Περιλαμβάνονται:

 

Δεν περιλαμβάνονται:

Πανάγιος Τάφος