Αποστολή στο Ζαϊρ με χρηματοδότηση του Υπ. Εξωτερικών

Τετάρτη, 22 Δεκέμβριος 2010

Τετάρτη, 02 Απρίλιος 2008 15:46

Το Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» που από το Σεπτέμβριο του 2003 ανήκει στις Μ.Κ.Ο. μετά την πρώτη αποστολή στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το Φθινόπωρο του 2003, ετοιμάζεται για την αποστολή ενός ακόμη ιατρικού κλιμακίου στην Κανάγκα. Κατόπιν εγκρίσεως σχετικής αιτήσεως, που είχε υποβληθεί στην Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών, το Ίδρυμα αναλαμβάνει την πραγματοποίηση ενός ακόμη ανθρωπιστικού προγράμματος στην ίδια περιοχή. Το πρόγραμμα που θα επιδοτηθεί από το ΥΠ.ΕΞ. με το ποσό των 60.000 ευρώ, περιλαμβάνει την αγορά ενός ασθενοφόρου - κινητής μονάδος που θα καλύπτει τις ανάγκες μεταφοράς των ασθενών και την αποστολή μιας ομάδας γιατρών που θα παράσχουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για διάστημα ενός μηνός περίπου.

Ήδη υπογράφηκε η σχετική σύμβαση μεταξύ των «Γιατρών της Αγάπης» και του ΥΠ.ΕΞ. και σε λίγο θα καταβληθούν τα χρήματα της πρώτης δόσης. Σε συνεννόηση με την Ιερά Μητρόπολη Κεντρώας Αφρικής, που αποτελεί τον τοπικό παράγοντα που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ιγνάτιο, έχουν αρχίσει οι αναγκαίες διαδικασίες για την αγορά του ασθενοφόρου, ενώ παράλληλα εδώ προετοιμάζεται η σύνθεση της ομάδος των εθελοντών που θα συμμετάσχουν στην αποστολή. Η αποστολή, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιηθεί περί τα μέσα Μαρτίου 2005 και θα επαναλάβει προληπτικές εξετάσεις στα παιδιά που φοιτούν στο σχολείο, θα πραγματοποιήσει εμβολιασμούς και θα παράσχει κάθε δυνατή ιατρική υπηρεσία σε έκτακτα περιστατικά. Θα συνδράμει και θα καθοδηγήσει στην αγορά φαρμάκων για την καταπολέμηση της φυματίωσης και της ελονοσίας και θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές διαλέξεις επί ιατρικών θεμάτων. Τέλος με την παρουσία της θα ενισχύσει τους συνδέσμους με τους τοπικούς φορείς παροχής ιατρικών υπηρεσιών ώστε να τους βοηθήσει στην ανάπτυξή και εκσυγχρονισμό τους.

Παράλληλα, οι «Γιατροί της Αγάπης», μετά την 4η Διεθνή Συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας στις 22 και 23 Οκτωβρίου 2004, ανέλαβαν την προσπάθεια για την λειτουργία ενός συσσιτίου που θα προσφέρει φαγητό σε 200 άτομα ημερησίως, στο Ρουστάβι της Γεωργίας. Το κόστος λειτουργίας του συσσιτίου υπολογίζεται ότι θα είναι 1.000 ευρώ το μήνα και ήδη ξεκίνησε η προσπάθεια εξεύρεσης των αναγκαίων πόρων, που θα εξασφαλίσουν την λειτουργία του συσσιτίου για έναν χρόνο. Δημιουργήθηκε μια ομάδα μελών και φιλών του Ιδρύματος που ανέλαβαν την υποχρέωση να προσφέρουν κάθε μήνα ένα ποσό και για έναν χρόνο, ώστε καλυφθούν τα αναγκαία έξοδα. Την ευθύνη λειτουργίας του συσσιτίου θα έχει ο πυρήνας των «Γιατρών της Αγάπης» στο Ρουσταβι, που έχει συσταθεί από το 2001, μετά την επίσκεψη που είχε πραγματοποιηθεί από τα μέλη των «Γιατρών της Αγάπης» από το Βόλο, οπότε και τους είχε δοθεί η ιδέα και τα σχετικά μέσα για την οργάνωση του συσσιτίου. Αξίζει να τονιστεί ότι το Ρουστάβι είναι μια πόλη που έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από την ανεργία και οι συνθήκες διαβίωσης είναι απελπιστικές. Σκοπός μας είναι τον Φεβρουάριο του 2005 το πρόγραμμα σίτισης να ξεκινήσει τη λειτουργία του. Όποιος επιθυμεί να συνδράμει στο έργο που επιτελούν οι «Γιατροί της Αγάπης» μπορεί να απευθυνθεί στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως, (Κ. Καρτάλη - Ανθ. Γαζή), τις πρωινές ώρες, ή στα τηλέφωνα 24210 35920 ή 24210 65651, ή καταθέτοντας το ποσό που επιθυμεί στον αριθμό λογαριασμού 267/29606132 της Εθνικής Τράπεζας ή στον αριθμό λογαριασμού 098/91007-00010/89 της Τράπεζας Εργασίας, ενημερώνοντας στα παραπάνω τηλέφωνα, για την αποστολή της σχετικής απόδειξης Αποστολή στο Ζαϊρ με χρηματοδότηση του Υπ. Εξωτερικών