Πανήγυρις Ι. Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Βόλου 1999

Πέμπτη, 22 Μάιος 2014

 

Με μεγάλη λαμπρότητα έγινε και φέτος η Πανήγυρις του Ι. Ν. Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βόλο. Το απόγευμα της παραμονής ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος και ομιλούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σάμου κ. Ευσεβίου παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ο κ. Ευσέβιος στον εμπνευσμένο λόγο του τόνισε μεταξύ άλλων και το έξης: «Ο Σταυρός του Κυρίου, όπως παρουσιάστηκε στον Μ. Κωνσταντίνο τότε, έτσι και σήμερα στέκεται ανάμεσά μας καλώντας προσωπικά κάθε ένα πιστό να ζήσει αυτή την εσωτερική ευχαρίστηση και μεταστροφή που και ο ίδιος έζησε και να κεντρώσει όλη του την ύπαρξη στον επί τον Σταυρού Εσταυρωμένο Κύριό μας, που πρέπει να αποτελεί το κέντρο της ζωής μας... Το όραμα τον Σταυρού έγινε αιτία για την πνευματική μεταμόρφωση τού Αγίου. Και έχοντας  πλέον αυτή την εμπειρία ο Άγιος στέκεται ανάμεσά μας, προκαλώντας και προσκαλώντας τον καθένα μας σ' αυτή την εσωτερική ανακαίνιση. Μας καλεί σε νίκες πνευματικές δείχνοντάς μας το Σταυρό: «ΕΝ ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ».

Οι δυο Αρχιερείς, επικεφαλής τού ιερού κλήρου, πήραν μέρος στη λιτάνευση της εικόνας των Αγίων. Το πρωί της Παρασκευής 21 Μαΐου οι Μητροπολίτες Σάμου, Δημητριάδος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυθήρων κ. Κύριλλος ετέλεσαν Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, παρουσία των αρχών της πόλης και πλήθους κόσμου.