Ένα ακόμη πρόγραμμα στη Γεωργία ολοκληρώθηκε

Τετάρτη, 22 Δεκέμβριος 2010

Με την παράδοση ενός σύγχρονου μηχανήματος υπερήχων στο Ελληνικό Ιατρικό Κέντρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στην Τιφλίδα της Γεωργίας ολοκληρώθηκε ένα ακόμη αναπτυξιακό πρόγραμμα των «Γιατρών της Αγάπης». Στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα, το απόγευμα της Δευτέρας 25 Ιουλίου 2006, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ως πρόεδρος του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, παρέδωσε επίσημα το μηχάνημα στο Ιατρικό Κέντρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν Έλληνας Πρέσβης στην Γεωργία κ. Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο υφυπουργός Υγείας της Γεωργίας και εκπρόσωπος του Πατριάρχου Γεωργίας. Τόσο ο πρέσβης μας, που εκπροσωπούσε το ΥΠ.ΕΞ. όσο και ο Σεβασμιώτατος τόνισαν την σπουδαιότητα της συνεργασίας των δύο Ιδρυμάτων και την πρακτική αξία που έχει αυτή για την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας στην Γεωργία. Ιδιαίτερα μάλιστα, όταν αυτή γίνεται όχι με σκοπό το κέρδος, αλλά την προσφορά στον πάσχοντα. Ο υφυπουργός Υγείας της Γεωργίας, στην προσφώνησή του επήνεσε και ευχαρίστησε τα στελέχη και το προσωπικό του Ιατρικού Κέντρου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» για την προσφορά τους, ενώ ως γιατρός ο ίδιος, θαύμασε την άριστη τάξη και οργάνωση του Κέντρου. Η παρουσία του Μητροπολίτη μας αποτέλεσε την αφορμή να θερμανθεί το ενδιαφέρον του Πατριαρχείου Γεωργίας για τις δράσεις και τις προσπάθειες των «Γιατρών της Αγάπης» και για την ανάπτυξη στενότερων δεσμών συνεργασίας.

Το μηχάνημα που παραδόθηκε είναι της General Electric, κοστίζει 150.000 €, αλλά εξαιτίας του ανθρωπιστικού και κοινωνικού σκοπού για τον οποίο προορίζεται αγοράστηκε 60.000 €. Ήδη, από τα μέσα του Ιουλίου είχε τεθεί σε πλήρη λειτουργία, ενώ τα μέλη της αποστολής που συνόδευαν το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας έκαναν επί περιστατικών επίδειξη της λειτουργίας του στο ιατρικό προσωπικό του Κέντρου «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ».

Τέλος, αυτές τις ημέρες εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ. ένα νέο πρόγραμμα για το Ιατρικό Κέντρο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που ως στόχο του θα έχει την εκπαίδευση του ιατρικού προσωπικού και την συμπλήρωση του ιατρικού εξοπλισμού. Το πρόγραμμα επιδοτείται κατά 75% με το ποσό των 120.000 €.