Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Αλλάζει μορφή το Κοινωνικό Φαρμακείο

Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, 2016Θέλουμε να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας , ότι , το Κοινωνικό Φαρμακείο  μετά από 6 χρόνια λειτουργίας, αλλάζει μορφή   στο επόμενο διάστημα . Όπως είναι σε όλους γνωστό , η πολιτεία από τον Αύγουστο  θέσπισε την πρόσβαση όλων των πολιτών στις δομές υγείας .  Για τον λόγο αυτό , το Κοινωνικό Φαρμακείο κλείνει τον κύκλο του σαν δομή στήριξης των ανασφάλιστων συμπολιτών μας , από την στιγμή που κάθε ανασφάλιστος έχει πια την δυνατότητα να καταφύγει στις δημόσιες δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης και να συνταγογραφήσει τα φάρμακα του, ενώ οι προνοιακοί ασθενείς υποχρεωτικά πλέον προμηθεύονται από τα ιδιωτικά φαρμακεία .  Με δεδομένη την πρόβλεψη για μηδενική συμμετοχή ,  δεν υφίσταται πλέον ομάδα αναφοράς συνανθρώπων μας, για την λειτουργία του κοινωνικού φαρμακείου.

Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με γνώμονα το κοινό καλό, συγκεντρώνοντας φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό για τα ιδρύματα της περιοχής μας και ιδιαίτερα για ιδρύματα που δεν επιδοτούνται από την πολιτεία. Επίσης θα στηρίζουμε , αποστέλλοντας  φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό ,  κοινωνικές δομές εντός και εκτός της χώρας μας.  

Εμείς , σαν Φαρμακευτικός Σύλλογος Μαγνησίας  και πάντα σε άριστη συνεργασία και συμπαράσταση με την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος , θα συνεχίσουμε στην νέα μορφή που αποκτά πλέον το Κοινωνικό Φαρμακείο . Θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε στον γνωστό σε όλους φιλόξενο χώρο του Πνευματικού Κέντρου της  Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος ,            στην οδό Κ. Καρτάλη με   Αν. Γαζή  , και θα συγκεντρώνουμε φάρμακα προκειμένου να ενισχύουμε τα ιδρύματα της περιοχής μας .

Ευχαριστούμε τους συμπολίτες μας που όλα αυτά τα χρόνια στήριξαν το Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου με προσφορά φαρμάκων . Τους καλούμε όλους να συνεχίσουν να προσφέρουν το ίδιο και στην νέα περίοδο  λειτουργίας που ξεκινά το επόμενο χρονικό  διάστημα.

 Τέλος θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους μας  φαρμακοποιούς της  Μαγνησίας ,  που διέθεσαν τον χρόνο τους και με διάθεση προσφοράς έστησαν και λειτούργησαν το Κοινωνικό Φαρμακείο. Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν την βοήθεια τους και στην νέα  μορφή λειτουργίας του.

Ευελπιστούμε η συνέχεια να είναι ακόμα πιο παραγωγική και να καταφέρουμε να βοηθήσουμε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας μέσω των κοινωνικών δομών της πόλης μας.

 

 

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ