Αν δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter πατήστε εδώ!

header_eisodikon.jpg


Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι.Μ. Δημητριάδος
Αρ. Τεύχους: 1 – 13/3/2012 – Ανακομιδή Τιμίων Λειψάνων Αγίου Νικηφόρου του Ομολογητού, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως

 

Τί είναι το «Εισοδικόν»…

 

Η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος & Αλμυρού, στο πλαίσιο της επικοινωνίας της με τον κόσμο, εγκαινιάζει από σήμερα το Ενημερωτικό Δελτίο με την ονομασία «Εισοδικόν».

Πρόκειται για μία νέα και σύγχρονη προσπάθεια υπεύθυνης ενημέρωσης και πληροφόρησης κάθε ενδιαφερόμενου για την ζωή και την δράση της Τοπικής Εκκλησίας, σε όλα τα επίπεδα του Ποιμαντικού και κοινωνικού της έργου. Πιστεύουμε ότι, σε καιρούς παραπληροφόρησης ή κακής ενημέρωσης, επιπόλαιης και πρόχειρης κριτικής, επικίνδυνων υπερβολών, αλλά και σαφούς ποδηγέτησης της κοινής γνώμης εις βάρος του Εκκλ/κού έργου γενικώς (φαινόμενο διαχρονικό), το «Εισοδικόν» θα αποτελέσει τον «καθρέπτη» του Εκκλ/κού βιώματος, για εκείνους που αναζητούν την αλήθεια και δεν αρκούνται σε συνθήματα, εντυπώσεις της στιγμής, αλλά ψάχνουν πίσω από τα φαινόμενα.

Το «Εισοδικόν» θα εκδίδεται με την ευθύνη του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, θα φιλοξενεί τρέχουσες ειδήσεις, ανακοινώσεις, επίκαιρες καταχωρήσεις, κείμενα πνευματικού ενδιαφέροντος, video κ.λπ. και θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά προς κάθε κατεύθυνση. Θα βρίσκεται πάντοτε στην διάθεση των αναγνωστών του και θα περιμένει τις καλοπροαίρετες κρίσεις και προτάσεις για την διαρκή βελτίωση και αναβάθμισή του.

 

Ειδήσεις

 

·         Ίδρυμα Επιμορφώσεως και Ενισχύσεως Εφημεριακού Κλήρου στην Μητρόπολη Δημητριάδος - Ομαδική Νοσηλευτική ασφάλιση των Κληρικών

·         30 Χρόνια «Πληροφόρηση»

·         Στον Πειραιά η Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ξενιάς

·         Εγκαινιάστηκε η Σχολή Αγιογραφίας Ευξεινουπόλεως

·         Εκδηλώσεις σε Αθήνα και Βόλο με τον Καθηγητή Dr Norman Russell (βιντεο)

·         Νέος άμισθος Κληρικός στη Μητρόπολη Δημητριάδος

·         Παρουσίαση του βιβλίου «Τα Θρησκευτικά στην Ειδική Αγωγή»

·         Στη δημοσιότητα η Αρθρογραφία του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου

·         Το Μήνυμα της Ορθοδοξίας του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου (βίντεο)

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

«Η Ορθοδοξία είναι η πίστη των Πατέρων, που εξακολουθούν και σήμερα να είναι οι μοναδικοί  Πατέρες και Διδάσκαλοι της Οικουμένης. Και οι Πατέρες αυτοί δεν ανήκουν μόνο στο παρελθόν αλλά είναι οι διαχρονικοί φάροι του παρόντος και του μέλλοντος, «διά τους μέλλοντας κληρονομείν σωτηρίαν». Η ζωή της Εκκλησίας σήμερα μπορεί ιστορικά και χρονικά να βρίσκεται μετά  τους Πατέρες των Οικουμενικών Συνόδων, όμως, πορεύεται με  εμπιστοσύνη πάνω στα ίχνη τους. Κάθε λεγόμενη νεωτερικότητα της ζωντανής Εκκλησίας είναι η ίδια Παρουσία του Χριστού, του «Αυτού χθες και σήμερον και εις τους αιώνας». Προχωρούν οι πιστοί υπό το φως των Πατερικών προβολέων «επόμενοι τοις Αγίοις Πατράσιν». Δεν υπάρχει μεταπατερικότητα ξεκομμένη από τη διαχρονική διδασκαλία των Αγίων Πατέρων, ξεκομμένη από την αιώνια Αλήθεια της Ορθοδοξίας. Αυτό, που κάποτε καλούμε «μεταπατερική», δεν είναι «αντιπατερική» θεολογία, αλλά θεολογία «μετά», δηλ. μ α ζ ί  με τους Αγίους Πατέρες. Είναι η αλήθεια και η αγιότητα των Πατέρων της Εκκλησίας, οι οποίοι μπορούν κάθε εποχή, ακόμα και σήμερα, να βρουν μιμητές και συνεχιστές, ως αιώνια πρότυπα ζωής και σωτηρίας. Είναι ό,τι ακριβώς θα έλεγαν σήμερα στην Εκκλησία οι Άγιοι Πατέρες, δίδοντας απαντήσεις στα σύγχρονα ερωτήματα και λύσεις στα προβλήματα της εποχής…»

Δημητριάδος Ιγνάτιος

«Το Μήνυμα της Ορθοδοξίας», 4/3/2012

  

Δείτε επίσης...

 

·         Ομιλία του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στον Γ' Κατανυκτικό Εσπερινό (βίντεο)

·          Πληροφόρηση Φεβρουαρίου 2012

·         Πρόγραμμα Κατανυκτικών Εσπερινών 2012

·         Πρόγραμμα Ομιλιών Πνευματικής οικοδομής

·         Η ρετσινιά της αιρέσεως!

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ