header_eisodikon.jpg

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος

Τεύχος 100ό ! Ήταν άνοιξη του 2012, όταν η σκέψη που είχε από καιρό, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κ. Ιγνάτιος, έπαιρνε σάρκα και οστά. Κι αυτό που τότε ξεκινούσε δειλά, έφτασε σήμερα στο 100ό τεύχος! Κάποιοι δεν θα δώσουν σημασία, οι περισσότεροι θα το προσπεράσουν. Όσοι όμως, εδώ και 2 σχεδόν χρόνια λαμβάνουν και διαβάζουν το «Εισοδικόν», το Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος... τότε ξέρουν γιατί αξίζει να του δίνουν σημασία... αφού μέσα από τις γραμμές του, “καθρεπτίζεται το Εκκλησιαστικό βίωμα, σ’εκείνους που αναζητούν την αλήθεια και δεν αρκούνται σε συνθήματα, εντυπώσεις της στιγμής, αλλά ψάχνουν πίσω από τα φαινόμενα”. Και θα συνεχίσουμε...

 


Αρ. Τεύχους: 100 - 04/02/2014  Τῇ Δ' τοῦ αὐτοῦ μηνός, Μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Ἰσιδώρου τοῦ Πηλουσιώτου, τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Νικολάου ὁμολογητοῦ τοῦ Στουδίτου, τοῦ Ἁγίου ἱερομάρτυρος Ἀβραμίου, ἐπισκόπου Ἀρβὴλ τῆς Περσίδος .Μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Ἰωάννου τοῦ ἐν Εἰρηνοπόλει, ἑνὸς τῶν Τριακοσίων δεκαοκτὼ Ἁγίων Πατέρων, τῶν ἐν Νικαίᾳ, καὶ μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Θεοκτίστου. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, ὁ Ὅσιος καὶ θαυματουργός, Ἰάσιμος ἐν εἰρήνῃ τελειοῦται.

          Άγιοι_163.TIF

Ειδήσεις

 

 

·         Με ιεροπρέπεια εορτάστηκαν τα ονομαστήρια του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Απονομή Τιμητικής διακρίσεως στον π. Δημήτριο Καπαδούκα

·         Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η Παιδεία απάντηση στην κρίση». Τιμήθηκε η σπουδαία εκπαιδευτικός Ευανθία Πέτρου.

·         Σημαντικό Σεμινάριο Πνευματικών στη Μητρόπολη Δημητριάδος

·         Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Η πρεσβυτέρα είναι η αληθινή σύντροφος, συνεργός, συνεργάτης» Ειδική εκδήλωση τιμής για τις Πρεσβυτέρες στη Μητρόπολη Δημητριάδος (+video)

·         Αρωγός στην ανακαίνιση του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος

·             

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

«Οι ηγέτες σφραγίζουν την εποχή τους και ο Χριστόδουλος υπήρξε όντως πνευματικός ηγέτης στον οποία θα αναφερόμαστε πάντοτε και θα ομιλούμε για την προ και μετά Χριστόδουλον εποχή στην Ελλάδα… αυτός που κατηγόρησαν για λαϊκιστή και εθνικιστή είχε μια οικουμενική άποψη καθοριστική και ήξερε ότι, υπηρετώντας την Ορθοδοξία και την Ελλάδα, υπηρετεί την οικουμένη και γι΄ αυτό τόλμησε να κάνει βήματα που πλήρωσε με πολύ πόνο. Το ταξίδι του στη Ρώμη, το οποίο πολλοί καπηλεύτηκαν και καπηλεύονται και σήμερα, ήταν το τόλμημα του πρώτου Αρχιεπισκόπου που πήγε εκεί για ν’ αποδείξει ότι υπάρχει Ελλάδα και να μαρτυρήσει Ορθοδοξία. Λυπάμαι που πολλοί δεν κατάλαβαν τί σήμαινε αυτό… αλλά είμαι βέβαιος ότι πολλοί, επίσης, θα γονατίσουν και θα ζητήσουν συγγνώμη για τον πόνο που του προκάλεσαν εκείνη την εποχή… Η ιστορία θα τον δικαιώσει!…»

 

† Δημητριάδος Ιγνάτιος

Βόλος, 27/1/2014

 

 

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής ΙΣΤ’ Λουκά - Τελώνου και Φαρισαίου 09/02/2014

·         Κερκύρας Νεκταρίου: Μνήμη Δικαίου

·         Κερκύρας Νεκταρίου: Χριστόδουλος Πνευματικός ηγέτης

·         «Χριστόδουλος, Πνευματικός Ηγέτης» (+Video)

·         Κοπή βασιλόπιτας ἀπό τή Σχολή Ἁγιογραφίας

 

 

Προσόψεις_017.jpg

 

banner_ieroi_naoi_gia_eisodiko.png

Γνωρίστε τον Ι. Ν. Υπαπαντής του Χριστού Διμηνίου

 

archxrisstodouloss.jpg

Επίκαιρα:  Από την κατηγορία: Βιβλία > Νέο βιβλίο: Ο απάνθρωπος ανθρωπισμός του κόσμου και ο θεάνθρωπος Χριστός

 

 

 

 

 

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

Ι. Μ. Δημητριάδος - Τιμητική Εκδήλωση για τις πρεσβυτέρες

Παρακολουθήστε από το κανάλι μας στο youtube το βίντεο από την ειδική εκδήλωση τιμής για τις Πρεσβυτέρες της Τοπικής μας Εκκλησίας, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 3/2, στο Πν. Κέντρο «Αρχονταρίκι» του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, παρουσία του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

 

 

 

Orchidaceae Orchis spp.- Άγρια ορχιδέα, σαλέπι

Ευδοκιμεί στο Πήλιο

 

orchis-spp.jpg

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος - imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ