header_eisodikon.jpg

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος

 


Αρ. Τεύχους: 105 - 11/03/2014  Τῇ ΙΑ' τοῦ αὐτοῦ μηνός, μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Σωφρονίου, Ἀρχιεπισκόπου Ἱεροσολύμων,  τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Πιονίου, Πρεσβυτέρου τῆς ἐν Σμύρνῃ Ἁγίας Ἐκκλησίας. Μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Γεωργίου Θεοφόρου καὶ θαυματουργοῦ, τοῦ ἐν τῷ Διϊππείῳ λεγομένῳ, τοῦ Νεοφανοῦς.  Μνήμη τῶν Ἁγίων Μαρτύρων, Τροφίμου καὶ Θαλλοῦ, τῶν ἐν Λαοδικείᾳ μαρτυρησάντων. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Ἡ εἰς τὴν Κωνσταντινούπολιν ἀνακομιδὴ τῶν Λειψάνων τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Ἐπιμάχου.  Μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Γεωργίου τοῦ Σιναΐτου.

         

Ειδήσεις

 

·         Β΄ Στάση Χαιρετισμών

·         Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

·         Στ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη

·         Ο π. Εφραίμ Παναούσης στην Ανάληψη

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

 

«…Αναμφίβολα, η κοινωνία μας αντιμετωπίζει εκρηκτικά προβλήματα. Αλλά και το Έθνος μας, εξαιτίας εγκληματικών πολιτικών στο θέμα της λαθρομετανάστευσης, βρίσκεται στα πρόθυρα αλλοίωσης της εθνικής του συνοχής και ταυτότητας. Αυτό όμως που υποτίθεται πως υπερασπιζόμαστε με ενέργειες στηριγμένες μόνον στο θυμικό και μιμούμενοι πρακτικές άλλων κοινωνιών, κινδυνεύουμε να το προκαλέσουμε εμείς οι ίδιοι. Όντως, η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση πρέπει να αντιμετωπιστεί εδώ και αμέσως. Ποιο το όφελος όμως, εάν το ζήτημα αυτό διευθετηθεί με κάποιον τρόπο, αλλά η ποιότητα των αξιών και του ήθους μας, ως Ελληνική κοινωνία, έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά; Χωρίς ψυχή και χωρίς πολιτισμό, που για αιώνες ημέρωσε στίφη και στίφη βαρβάρων, πώς θα διατηρήσουμε την ποιότητα των σχέσεων μεταξύ μας και με τους εκτός των τειχών μας και πώς θα έχουμε συνείδηση του ποιοτικότερου, που θέλουμε να διατηρήσουμε, αντιστεκόμενοι στη σύγχρονη βαρβαρότητα και στις έξωθεν επιβουλές;…»

 

† Δημητριάδος Ιγνάτιος

«Επενδυτής», 26/10/2012

 

 

 

 

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Β΄ Νηστειών 16/03/2014

·         Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο

·         «Η Κύπρος, μια κληρονομιά που χάνεται!» στο Αρχονταρίκι από τη Δημόσια Τηλεόραση

·         Η Μουσικολογική Ημερίδα προς τιμή του μεγάλου Δασκάλου και Πρωτοψάλτου Μανώλη Χατζημάρκου (video)

 

 

Προσόψεις_017.jpg

 

banner_ieroi_naoi_gia_eisodiko.png

Γνωρίστε τον Ι. Ν. Αγίου Παντελεήμονα Ορφανοτροφείου Βόλου

 

 

 

archxrisstodouloss.jpg

Επίκαιρα:  Από την κατηγορία: Βιβλία > Νέο βιβλίο: Στόχος η αλήθεια

 

 

 

 

 

 

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

 

"Το μελοποιητικό έργο του Εμμανουήλ Χατζημάρκου"

Μνήμη Μανώλη Χατζημάρκου - Βασιλική Γούση

 

 

Παρακολουθήστε από το κανάλι μας στο youtube την εισήγηση της Βασιλικής Γούση, Μουσικολόγου, διπλωματούχου Πιάνου και Βυζ. Μουσικής, κατόχου μεταπτυχιακού διπλώματος, υποψήφιας διδάκτωρ Βυζ. Μουσικολογίας του Α.Π.Θ., με θέμα: "Το μελοποιητικό έργο του Εμμανουήλ Χατζημάρκου", που εκφωνήθηκε στην Επιστημονική Μουσικολογική Ημερίδα προς τιμή του αειμνήστου Πρωτοψάλτου Μανώλη Χατζημάρκου, το Σάββατο 22/2/2014, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Την οργάνωση της Ημερίδος είχαν ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Άγιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» σε συνεργασία με τον Τομέα Ψαλτικής Τέχνης και Μουσικολογίας της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος..

 

 

 

Betulaceae

Alnus glutinosa (L.) Gaertner – Σκλήθρο, σκλήρα, κλήθρα

Ευδοκιμεί στο Πήλιο

 

alnus_glutinosa.jpg

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος - imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ