header_eisodikon.jpg

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος

 


Αρ. Τεύχους: 125 - 29/07/2014  Τῇ ΚΘ' τοῦ αὐτοῦ μηνός, Μνήμη τοῦ Ἁγίου μάρτυρος Καλλινίκου. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Μνήμη τῆς Ἁγίας μάρτυρος Θεοδότης, καὶ τῶν τέκνων αὐτῆς. Οἱ ἅγιοι μάρτυρες πατὴρ καὶ μήτηρ μετὰ δύο τέκνων αὐτῶν, πυρὶ τελειοῦνται. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ Μνήμη τῶν Ἁγίων μαρτύρων Μάμαντος καὶ Βασιλίσκου, ἐν τοῖς Δαρείου, καὶ τῶν Ἁγίων Βενιαμὶν καὶ Βηρίου, πλησίον τῶν Παλατίων τοῦ Ἑβδόμου. Καὶ μνήμη τοῦ μακαρίου Ἰωάννου τοῦ Στρατιώτου, καὶ Κωνσταντίνου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καὶ τοῦ εὐσεβοῦς Βασιλέως Θεοδοσίου τοῦ Νέου.

         

Ειδήσεις

 

·         Υπό την εποπτεία του Υπουργείου Πολιτισμού, συντηρείται και αποκαθίσταται το Ιερό Παρεκκλήσιο Αγίου Νικολάου και Αγίων Πάντων Μακρινίτσης

 

·         Έκτακτη βοήθεια της Ιεράς Μητροπόλεως στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

 

«…Το Πήλιο είναι γνωστό ως «Όρος των Κελίων» από τα πολλά κελιά ασκητών που είχαν ζήσει σε αυτό. Αν ανατρέξουμε στην Ιστο­ρία. θα δούμε ότι πολλοί μοναχοί από το Άγιον Όρος είχαν έρθει στο Πήλιο και έκτισαν μικρότερα ή με­γαλύτερα μοναστήρια. Πολλά από αυτά διατηρούνται και σήμερα, ενώ πολλοί από τους μοναχούς αυτούς αγίασαν. Αναφέραμε τον άγιο Γεράσιμο τον Νέο και τον άγιο Συμεών. Υπάρχουν και άλλοι, όπως ο όσι­ος Λαυρέντιος, ενώ αρκετοί είναι και οι νεομάρτυρες που μαρτύρησαν στα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Ο άγιος Τριαντάφυλλος από τη Ζαγορά, ο άγιος Σταμάτιος, ο άγιος Απόστολος ο Νέος, του οποίου η τιμία κάρα υπάρχει στο χωριό του Αγίου Λαυρέντιου, ο άγι­ος Γεδεών, λείψανα του οποίου υπάρχουν στην Ιερά Μονή Κάτω Ξενιάς στον Αλμυρό. Στο ίδιο μοναστήρι φυλάσσεται και το σημαντικότερο κειμήλιο της μητροπόλεώς μας, τμήμα της Τιμίας Ζώνης της Παναγί­ας μας, που είχε δωρηθεί στη μονή από το Άγιον Όρος.»

 

 †  Δημητριάδος Ιγνάτιος

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

στην Ειδική Έκδοση της Εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία",

Καλοκαίρι 2014, Διακοπές στην Ελλάδα, σελ.29.

 

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου  03/08/2014

·         Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις - Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις

·         Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος και Αλμυρού - Συνέντευξη του Σεβ. Δημητριάδος κ.Ιγνατίου, στην Ειδική Έκδοση της Εφημερίδας "Κυριακάτικη Δημοκρατία"

 

 

Προσόψεις_017.jpg

 

banner_ieroi_naoi_gia_eisodiko.png

Γνωρίστε τον Ι. Ν. Τιμίου Σταυρού, κάτω Γατζέας

 

 

 

 

archxrisstodouloss.jpg

Βιβλίο > Το σύνδρομο της μοναξιάς

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

 

"Ιστορική Συνάφεια της Κανονογέννησης και Θεολογία των Ιερών Κανόνων"

Παρακολουθήστε από το κανάλι μας στο youtube την εισήγηση του π. Γρηγορίου Παπαθωμά, Καθηγητή Κανονικού Δικαίου Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Ορθοδόξου Θεολογικού Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ορθοδόξων Θεολογικών Σχολών (EFOST), Μέλους του Δ.Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με θέμα: "Ιστορική Συνάφεια της Κανονογέννησης και Θεολογία των Ιερών Κανόνων", που εκφωνήθηκε την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014 στα πλαίσια του Διεθνούς Συνεδρίου της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών Βόλου, με τίτλο: "Κανόνες της Εκκλησίας και σύγχρονες προκλήσεις", στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας.

 

 

 

AfisaAugParFIN.jpg

 

 

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος - imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ