header_eisodikon.jpg

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος

 


Αρ. Τεύχους: 126 - 05/08/2014  Τῇ Ε´τοῦ αὐτοῦ μηνός, προεόρτια τῆς Ἁγίας Μεταμορφώσεως τοῦ Κυρίου καὶ Θεοῦ καὶ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ, καὶ μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Εὐσιγνίου. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, οἱ Ἅγιοι δύο Μάρτυρες καὶ αὐτάδελφοι, Καττίδιος καὶ Καττιδιανός, λιθοβολιθέντες τελειοῦνται,  ἡ Ἁγία Νόννα, ἡ μήτηρ τοῦ Ἁγίου Γρηγορίου τοῦ Θεολόγου, ἐν εἰρήνῃ τελειοῦται, ὁ Ἅγιος Μάρτυς Σόλεβ ὁ Αἰγύπτιος, βέλει τοξευθείς, τελειοῦται,  ὁ Ἅγιος Φάβιος, Ἀρχιεπίσκοπος Ῥώμης, ξίφει τελειοῦται.

         transfiguration.jpg

Ειδήσεις

 

·         Ο Σεβασμιώτατος στις κατασκηνώσεις του Αγίου Λαυρεντίου

 

·         Ξεκινούν τα μουσικά αφιερώματα στην Παναγία από τον φορέα «ΜΑΓΝΗΤΩΝ ΚΙΒΩΤΟΣ» 6 Αυγούστου στο Λόφο της Επισκοπής

 

·         Στα ονομαστήρια του Γέροντός του Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς Καλλινίκου ο Σεβ. Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος

 

·         Εκοιμήθη ο π. Απόστολος Μαχαιρίτσας, Εφημέριος Μουρεσίου

 

·         Η Τιμία Κάρα της Αγίας Κυριακής στη Ζαγορά

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

 

«…  Ποτέ δεν θα μάθουμε, αν, χωρίς την Παναγία, θα πραγματοποιείτο, τουλάχιστον εκείνη τη χρονική στιγμή, η είσοδος του Θεού στον δικό μας, τον κοσμικό χρόνο. Αυτό που ξέρουμε, όμως, με βεβαιότητα, είναι πως σε εποχές σαν τη δική μας, εποχές που νιώθουμε ασήμαντοι και ανίσχυροι, η Παναγία μας θυμίζει πως ένας άνθρωπος αρκεί, για ν΄ αλλάξει τη ροή της ιστορίας. Μπορεί ο Θεός να έχει για θρόνο Του το σύμπαν και, ακόμη περισσότερο, την καρδιά του καθενός μας, όμως, ο χώρος πρέπει να ανοιχτεί με δική μας απόφαση και δικό μας κόπο. Η διαδικασία αυτή μπορεί να μας μεταβάλει σε μήτρες αγάπης, έτοιμες να γεννήσουν αγάπη και αγιότητα, που ο κόσμος διψάει όσο τίποτε άλλο. Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της θεοτοκίας της Παναγίας μας: Πέραν του ότι προσέφερε χώρο, προκειμένου ο Αχώρητος να βρει καταφύγιο ως βρέφος, άνοιξε την πόρτα της ανθρωπότητας, προκειμένου να μπορέσει ο Θεός να κάνει το τελευταίο βήμα από τα άπειρα που διήνυσε με δική Του πρωτοβουλία, για να υλοποιήσει το όνομά Του: «Εμμανουήλ»: ο Θεός με τους ανθρώπους…»

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος

«Δημοκρατία», 2/8/2014

 

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Θ΄ Ματθαίου  10/08/2014

·         Η Παναγία μας θυμίζει ότι ένας άνθρωπος αρκεί για ν’ αλλάξει την ιστορία - Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ (02/08/2014)

·         Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος Χριστού

·         Εορτή Αγίου Νεομάρτυρος Τριανταφύλλου

 

 

Προσόψεις_017.jpg

 

banner_ieroi_naoi_gia_eisodiko.png

Γνωρίστε τον Ι. Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου

 

 

 

 

archxrisstodouloss.jpg

Επίκαιρο Άρθρο > 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1974. Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΟΛΟ

 

Του Αρχιμ. Επιφανίου Οικονόμου,  Ιεροκήρυκος, Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

 

"Η Ψαλτική Τέχνη ως Αυτόνομη Επιστήμη " - Εισήγηση κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη, Προέδρου του Τομέα Ψαλτικής Τέχνης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών

Παρακολουθήστε από το κανάλι μας στο youtube την εισήγηση του κ. Κωνσταντίνου Καραγκούνη με θέμα: "Η Ψαλτική Τέχνη ως Αυτόνομη Επιστήμη: Επιστημονικοί Κλάδοι -- Συναφή Επιστημονικά Αντικείμενα -- Διεπιστημονικές Συνεργασίες, Διαθεματικότητα και Διάδραση ", που εκφωνήθηκε στις 30/6/2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Τομέας Ψαλτικής Τέχνης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με τίτλο: «Η Ψαλτική Τέχνη ως Αυτόνομη Επιστήμη:
Επιστημονικοί Κλάδοι - Συναφή Επιστημονικά Αντικείμενα -
Διεπιστημονικές Συνεργασίες, Διαθεματικότητα και Διάδραση».

 

 

 

ampelos.jpg

 

 

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος - imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ