header_eisodikon.jpg

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος

 


Αρ. Τεύχους: 134 - 30/09/2014      Τῇ Λ' τοῦ αὐτοῦ μηνός, Μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Γρηγορίου τῆς μεγάλης Ἀρμενίας.  Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Μνήμη τῶν ἁγίων Μαρτύρων γυναικῶν Ῥιψιμίας, Γαϊανῆς, καὶ ἑτέρων λβ' Ὀσιομαρτύρων γυναικῶν καὶ παρθένων.  Μνήμη τῶν ἁγίων ἑβδομήκοντα Μαρτύρων, τῶν συναναιρεθέντων τῇ ἁγίᾳ Ῥιψιμίᾳ, καὶ μνήμη τῶν Ὁσίων δύο γυναικῶν.  Μνήμη τοῦ Μάρτυρος Στρατονίκου.   Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, ὁ ἅγιος Μάρτυς Μαρδόνιος, ἄνθρακας ἐπὶ τοῦ ὀμφαλοῦ δεξάμενος τελειοῦται. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, οἱ ἅγιοι χίλιοι Μάρτυρες, ξίφει τελειοῦνται.

         

Ειδήσεις

 

·         Χειροτονία νέου Πρεσβυτέρου στη Μητρόπολη Δημητριάδος

·         Εορτάζει ο Νομικός κόσμος της Μαγνησίας

·         Εορτάζουν οι Ιεροψάλτες μας

·         Οι Πολιτιστικοί φορείς της Μαγνησίας στηρίζουν την πρόταση για το θεματικό έτος του φορέα «Μαγνήτων Κιβωτός»

·         Πανηγυρίζει η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοϋπηκόου Φυτόκου

·         Η Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος στο 304 ΠΕΒ

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

 

«… Η αυτοκτονία δεν είναι λύση. Είναι παραίτηση και μετάθεση των βαρών σε κάποιους άλλους. Είναι ένδειξη αδυναμίας και έλλειψης πνευματικών ερεισμάτων, που είναι ικανά να στηρίξουν εκείνους που δοκιμάζονται από τις δυσκολίες της ζωής. Δυστυχώς, παρουσιάζεται, συχνά, ως ηρωική πράξη, αλλά δεν είναι. Σέβομαι εκείνους που δεν άντεξαν και έδωσαν ένα τέτοιο τέλος, αλλά θεωρώ ότι δε μπορεί να είναι πρότυπο και υπόδειγμα ζωής για κανένα.

Στην εποχή της απελπισίας, λοιπόν, η Εκκλησία μάς καλεί σε αγώνα θυσιαστικής αγάπης, ανιδιοτελούς προσφοράς, αδιάκριτης αλληλεγγύης, έντονης προσευχής και υπομονής, γιατί πιστεύουμε ότι δε μπορούμε να ξεφύγουμε από τα αδιέξοδα μόνοι μας× έχουμε ανάγκη, περισσότερο από ποτέ, την βοήθεια και το έλεος του Θεού, - Τον οποίο,  ας είμαστε ειλικρινείς, ως λαός είχαμε περιφρονήσει τα προηγούμενα χρόνια - όσο και από την παρουσία του συνανθρώπου μας, από τον οποίο είχαμε απομονωθεί, χτίζοντας γύρω μας τείχη εγωισμού και αποξένωσης…»

 

† Δημητριάδος Ιγνάτιος

Συνέντευξη στην ιστοσελίδα pentapostagma.gr (18/9/2014)

 

 

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Β’ Λουκά  05/10/2014

·         Οι αρχέγονοι Χριστιανικοί πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής καλούν σε αφύπνιση - Άρθρο του Σεβ.Μητροπολίτου Δημητριάδος κ.Ιγνατίου στην Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

·         «Εκκλησία και Παιδεία». Το Αρχονταρίκι αυτή την Κυριακή στη ΝΕΡΙΤ

 

 

Προσόψεις_017.jpg

 

banner_ieroi_naoi_gia_eisodiko.png

Γνωρίστε τον Ι. Ν. Αγίας Άννης Βόλου

 

 

 

 

archxrisstodouloss.jpg

Από την κατηγορία: Βιβλία > Η ώρα της Ορθοδοξίας

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

 

"Η Ψυχολογία της αισθητικής Επικοινωνίας " – κ. Σπυριδούλα Κωσταρά

 

Παρακολουθήστε από το κανάλι μας στο youtube την εισήγηση της κ. Σπυριδούλας Κωσταρά με θέμα: "Η Ψυχολογία της αισθητικής Επικοινωνίας ", που εκφωνήθηκε στις 3/7/2014 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου που διοργάνωσε ο Τομέας Ψαλτικής Τέχνης της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών με τίτλο: «Η Ψαλτική Τέχνη ως Αυτόνομη Επιστήμη: Επιστημονικοί Κλάδοι - Συναφή Επιστημονικά Αντικείμενα -Διεπιστημονικές Συνεργασίες, Διαθεματικότητα και Διάδραση».

 

 

 

 

etoimasies_fthinoporo.JPG

 

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος - imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ