header_eisodikon.jpg

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος

 


Αρ. Τεύχους: 139 - 04/11/2014  Τῇ Δ' τοῦ αὐτοῦ μηνός, Μνήμη τοῦ Ὁσίου Πατρὸς ἡμῶν Ἰωαννικίου τοῦ μεγάλου, τοῦ ἐν τῷ Ὀλύμπῳ. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, μνήμη τῶν Ἁγίων Ἱερομαρτύρων, Νικάνδρου Ἐπισκόπου Μύρων, καὶ Ἑρμαίου Πρεσβυτέρου, χειροτονηθέντων παρὰ τοῦ Ἁγίου Ἀποστόλου Τίτου. Μνήμη τοῦ Ἁγίου Μάρτυρος Πορφυρίου. Τῇ αὐτῇ ἡμέρᾳ, Διήγησις εἰς τὸν θρῆνον τοῦ Προφήτου Ἱερεμίου περὶ τῆς Ἱερουσαλήμ, καὶ εἰς τὴν ἅλωσιν ταύτης, καὶ περὶ τῆς ἐκστάσεως Ἀβιμέλεχ. Μνήμη τοῦ ἁγίου καὶ εὐσεβάστου βασιλέως, Ἰωάννου τοῦ Βατάτζη, τοῦ καὶ Ἐλεήμονος ἐπικληθέντος.

         

Ειδήσεις

 

·         Ομιλία του Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου για την Οικονομική κρίση στο London School of Economics

·         Λαμπρή πανήγυρις του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου

·         Στη Μητρόπολη Δημητριάδος ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος

·         Εκδήλωση για νέους γονείς και συζύγους στο Συνεδριακό Κέντρο

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

«… η εξάπλωση του ακραίου ισλαμισμού στη Δύση επιβεβαιώνει πως το φανατικό Ισλάμ ήρθε να αναπληρώσει, με τρόπο βίαιο και ακραίο, το κενό κοινωνικής συνοχής και νοήματος ζωής, που αποτελεί, πλέον, αναμφισβήτητη πραγματικότητα στην Δυτική Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική. Βιώνουμε την εκκωφαντική κατεδάφιση του σχεδίου της Δύσης να επιβάλει ένα παγκόσμιο αποΐεροποιημένο και καταναλωτικό μοντέλο ζωής, το οποίο, τεράστιες ομάδες του παγκόσμιου πληθυσμού, όχι απλώς το απέρριψαν, αλλά το δαιμονοποίησαν και μάλιστα του κήρυξαν ιερό πόλεμο.

Η αντίδραση αυτή, αλλά και οι θρησκευτικές σέκτες, που ξεφυτρώνουν στις δυτικές κοινωνίες σαν μανιτάρια, αποδεικνύουν πως ο άνθρωπος αρνείται να διαχειριστεί μια ζωή, χωρίς την προοπτική της αιωνιότητας. Διότι, αυτή ακριβώς είναι η γενεσιουργός αιτία των θρησκειών: Η ανάγκη να βρεθεί ένα νόημα ζωής έξω από την φθορά του χρόνου και να απαντηθεί η τραγωδία του θανάτου. Γι΄αυτό και η ουσία της κάθε θρησκείας είναι ο στοχασμός, η διαλεκτική, η προσωπική εμπειρία της συνάντησης με το Θείο και η χαλιναγώγηση της ανθρώπινης επιθετικότητας, μέσα από  κοινούς κώδικες ηθικής και αξιών...»

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος

«Δημοκρατία», 27/9/2014

 

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Ζ’ Λουκά  09/11/2014

·         Το κήρυγμα της εορτής του Αγίου Νεκταρίου

·         Διημερίδα για θέματα Λειτουργικού Τυπικού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

·         Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

·         Πανηγύρεις Αγίου Νεκταρίου

·         Βίντεο από την 1η Γενική Ιερατική Σύναξη της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το Ιεραποστολικό έτος 2014-2015

·         Bίντεο από τις εργασίες του Β΄ Πανελλήνιου Συνεδρίου Ποιμαντικής & Διακονίας Φυλακών με θέμα: «Οι άγνωστοι Ρομά: Διάλογος για την ταυτότητα, την εκπαίδευση και την κοινωνική τους ένταξη»

 

header_imdlibrary_eisodiko_1.jpg

Καλώς ήλθατε στην Ψηφιακή Βιβλιοθήκη!

 

Μια νέα ενότητα ξεκινά από αυτό το τεύχος του Εισοδικού. Μέσα από αυτή, θα ενημερώνεστε για ό,τι νεότερο συμβαίνει στην ιστοσελίδα που εδώ και χρόνια διατηρεί η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, την 1η Παγκοσμίως Ορθόδοξη Ψηφιακή Θεολογική Βιβλιοθήκη - imdlibrary.gr! Η e-σπουδή είναι η νέα Ορθόδοξη Ψηφιακή Θεολογική Βιβλιοθήκη, με ελεύθερη πρόσβαση σε βιβλία, επιστημονικά θεολογικά περιοδικά, συλλογικούς τόμους και επετηρίδες, μονογραφίες και θεολογικά δοκίμια. Είναι εύκολα και εντελώς δωρεάν προσβάσιμη από το γραφείο και το σπίτι σας. Η e-σπουδή προσφέρει γνώση, βιβλία τελευταίας κυκλοφορίας, κείμενα θεολογικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο! Σ’αυτό το τεύχος, θα αναφερθούμε στα πλεονεκτήματα της Ορθόδοξης Θεολογικής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης.

 

         Δεν υπάρχουν φυσικά εμπόδια. Οι χρήστες της Ορθόδοξης Θεολογικής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης, δεν χρειάζεται να προσέλθουν στον φυσικό της χώρο, μπορούν να έχουν πρόσβαση από οποιοδήποτε μέρος της γης μέσω του διαδικτύου.

         Η πληροφορία είναι πάντοτε διαθέσιμη. Οι πύλες της Βιβλιοθήκης είναι πάντοτε ανοικτές 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.

         Ανάκτηση της πληροφορίας μέσα από ένα φιλικό και εύκολο ως προς τον τρόπο αναζήτησης και ανάκτησης της πληροφορίας περιβάλλον.

         Συντήρηση και διατήρηση. Ένα ακριβές αντίγραφο του πρωτότυπου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς μείωση της ποιότητας και φθορά του φυσικού αντικειμένου.

         Χώρος. Η διατήρηση του ψηφιακού υλικού καταπιάνει λιγότερο χώρο.

         •Πολλαπλή πρόσβαση. Την ίδια πηγή μπορούν να τη χρησιμοποιούν ταυτόχρονα πολλοί χρήστες.

         Δομημένη προσέγγιση, π.χ. από τον κατάλογο των βιβλίων ή των περιοδικών, επιλέγουμε αυτό που μας ενδιαφέρει κι έτσι μετακινούμαστε στο αντικείμενο μέσω της πρωτοποριακής εφαρμογής flipping book, απ’όπου μπορούμε να το μελετήσουμε ή απλά να το ξεφυλλίσουμε σαν να το είχαμε στα χέρια μας!

 

Μη χάσετε στο επόμενο τεύχος, τη συνέχεια της παρουσίασης πλεονεκτημάτων και των διαθέσιμων κατηγοριών της ψηφιακής βιβλιοθήκης!

 

 

 

banner_ieroi_naoi_gia_eisodiko.png

Γνωρίστε τον Ι. Ν. Αγίου Νεκταρίου Νέας Ιωνίας

 

archxrisstodouloss.jpg

Από την κατηγορία: Βιβλία > Ερέθισμα Αυτοσυνειδησίας

 

 

 

 

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

 

«Η σωτηρία εν Χριστώ: ατομικό ή εκκλ/κό γεγονός;» - Χρ.Γιανναράς

Παρακολουθήστε από το κανάλι μας στο youtube την ομιλία του Καθηγητή Φιλοσοφίας και Συγγραφέα κ. Χρήστου Γιανναρά, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Η σωτηρία εν Χριστώ: ατομικό ή εκκλ/κό γεγονός;» στα πλαίσια της 1ης Γενικής Ιερατικής Σύναξης της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος για το Ιεραποστολικό έτος 2014-2015 που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 21/10 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας. Οι Συνάξεις είναι αφιερωμένες στον Σωτήρα Χριστό και έχουν ως γενικό θέμα «Ιησούς Χριστός: χθες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας».

 

 

st_laurentios_plateia.JPG

Πλατεία Αγ. Λαυρεντίου

 

Καλό Μήνα!

 

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος - imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ