Αν δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter πατήστε εδώ!

header_eisodikon.jpg

 

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι.Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 18 - 10/7/2012 - Ἁγίων τεσσαράκοντα πέντε Μαρτύρων τῶν ἐν Νικοπόλει τῆς Ἀρμενίας μαρτυρησάντων, Ἁγίων Μαρτύρων Βιάνορος καὶ Σιλουανοῦ, Ἁγίου Μάρτυρος Ἀπολλωνίου, τοῦ ἐκ Σάρδεων

 

Ειδήσεις

 

·        Ολοκληρώθηκε η Α’ Κατασκηνωτική Περίοδος, ξεκίνησε η Β’.

 

·        Πανηγύρεις Αγίας Μαρίνας

 

Ο λόγος του Επισκόπου

“ Η Ελλάδα δεν είναι, πλέον, η ίδια. Ο Ελληνικός λαός υφίσταται μια ισχυρότατη περιπέτεια και δοκιμάζεται κάτω από το βάρος της οικονομικής ύφεσης, των δυσβάστακτων δημοσιονομικών μέτρων, της έλλειψης προοπτικής. […] Μέσα σ' αυτό το δυσμενές περιβάλλον αποδεικνύετε (σ.σ. οι συμμετέχοντες στο συνέδριο) ότι υπάρχουν ακόμα δυνάμεις επιστημονικές και τεχνολογικές που μπορούν να χαράξουν αναπτυξιακή ελπίδα στον τόπο και να συμβάλλουν στην αναγέννησή του. Υπάρχουν άνθρωποι που διαθέτουν μοναδική επιστημονική επάρκεια και περιμένουν και θέλουν να εργαστούν με τιμιότητα και αξιοπρέπεια, σ' ένα πλαίσιο αρχών, κανόνων, αξιοκρατίας, σταθερής νομοθεσίας, αναζητώντας στο πρόσωπο του Κράτους τον εμπνευσμένο σύμμαχο και αρωγό και όχι τον πανικόβλητο καταχραστή χαμένων ελπίδων και οραματισμών. Η δική σας δημιουργική προσπάθεια στον χώρο της τεχνολογικής ανάπτυξης, που μπορεί συμβάλει στην ανόρθωση της Ελληνικής οικονομίας, έρχεται να συμπληρώσει και να ενισχύσει τον αγώνα της Εκκλησίας μας τούτες τις δύσκολες στιγμές. Στην Εκκλησία μας εν συνόλω, όσο και στη Μητρόπολή μας, εργαζόμαστε να τονώσουμε την πληγωμένη ψυχολογία, να θεραπεύσουμε άμεσες κοινωνικές ανάγκες, να ανορθώσουμε τις χαμένες ελπίδες, να διαφυλάξουμε την κοινωνική ισορροπία και ειρήνη.”

 

+ Ο Δημητριάδος Ιγνάτιος

Απόσπασμα από τον χαιρετισμό έναρξης

στο 7ο Εθνικό Συνέδριο Μεταλλικών Κατασκευών,

Βόλος 29/09/2011

 

 

  

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Αγίων Πατέρων Δ’ Οικ. Συνόδου

 

 

Από το Ιστορικό Αρχείο της Ι.Μ.Δ.

 

«Εκκλησία και παιδεία»

 

Από το κανάλι μας στο youtube, η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα: "Εκκλησία και Παιδεία", με καλεσμένο τον Καθηγητή Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και τέως Πρύτανη, κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 31/1/2010.

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ