Αν δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter πατήστε εδώ!

header_eisodikon.jpg

 

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι.Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 19 - 17/7/2012 - Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης, γίων μαρτύρων Σπεράτου καὶ Βηρονίκης

 

Ειδήσεις

 

·        Προοπτική ανασύστασης της Ιεράς Μονής Αγίου Σπυρίδωνος Προμυρίου

·        Εγκαινιάστηκε ο Ιερός Ναός Αγίας Παρασκευής Κοκκωτών

·        Πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

·        Πανηγύρεις Προφήτου Ηλιού

 

                   

 

Ο λόγος του Επισκόπου

«… Η βαρβαρότροπη χρήση των μνημείων, η αρχαιοκαπηλία, η απογύμνωση, η καταστροφή ας μη μάς τρομάζουν. Είμαστε όλοι κοντά στ’ αδέλφια μας. Η φωνή τους γίνεται φωνή μας και οι δικές τους πληγές δικά μας τραύματα. «Του σκοτωμένου το παγούρι έχει νερό και φως ακόμα». Θέλουμε να πιούμε από τούτο το νερό και να λουστούμε σ’ αυτό το φως του πολιτισμού, της δημιουργίας, της πίστεως και της παραδόσεως. Σ’ αυτά τα νάματα, σ’ αυτές τις πηγές του φωτός ας οδηγήσουμε και τα παιδιά μας. Στους νέους που ανερμάτιστοι χειροκροτούν τη βία και φλερτάρουν με τη μοναξιά, ας δώσουμε το μήνυμα πως χωρίς πολιτισμό ο άνθρωπος γίνεται θηρίο. Ένα θηρίο που, όταν εξαντλήσει τους ζωντανούς, ρίχνεται στα απομεινάρια τους και ξεκοιλιάζει Αγίους, τυφλώνει Παναγιές, διότι δεν αντέχει να τον κοιτάζουν στη βάρβαρη ψυχή του, ξεριζώνει αριστουργήματα, για να τα πουλήσει σε άλλους βαρβάρους, που θα στολίσουν τα σαλόνια τους, βόσκει τα ζώα του και τα πάθη του εκεί που ο ουρανός άγγιζε τη γη και το άγιο καθάριζε τη βρωμιά. Χωρίς πολιτισμό ο άνθρωπος γίνεται ένα θηρίο ανασφαλές και ανάπηρο, διότι χωρίς σεβασμό στους άλλους ποτέ κανένα έθνος δεν περπάτησε για πολύ. Όταν πέσουν τα δεκανίκια, αλίμονο  στο έθνος που στηρίχθηκε σ’ αυτά…»

 

+ Δημητριάδος Ιγνάτιος

 

Χαιρετισμός στην έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Τα χριστιανικά μνημεία στην κατεχόμενη Κύπρο: Όψεις και Πράξεις μιας συνεχιζόμενης καταστροφής», που εγκαινιάστηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας στις 12.3.11

 

 

  

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Z’ Ματθαίου

·          Το σωματίδιο Higgs και η φιλοσοφία του

·         Φωτογραφίες από την Β΄κατασκηνωτική περίοδο των κοριτσιών του Δημοτικού (7-16 Ιουλίου)

·         Ξεκίνησε η Γ΄ Κατασκηνωτική περίοδος στον Άγιο Λαυρέντιο

 

 

 

Από το Ιστορικό Αρχείο της Ι.Μ.Δ.

 

Χριστόφορος Παπουλάκος: Ο σύγχρονος απόστολος του Ελληνισμού

 

Από το κανάλι μας στο youtube, η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα: "Χριστόφορος Παπουλάκος: Ο σύγχρονος απόστολος του Ελληνισμού", με καλεσμένους τους: κ.Φώτιο Δημητρακόπουλο, Καθηγητή Βυζαντινής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Ν. Πέττα, Πρόεδρο του Μη Κερδοσκοπικού Ινστιτούτου "Χριστοφόρος Παπουλάκος" η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 17/1/2010.

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ