Αν δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter πατήστε εδώ!

header_eisodikon.jpg

 

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι.Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 20 - 24/7/2012 - Ἁγίας Μεγαλομάρτυρος Χριστίνης, Καπίτωνος, Ὑμεναίου καὶ Ἑρμογένους τῶν Μαρτύρων

 

Ειδήσεις

 

·        Όσιος Σεραφείμ του Σάρωφ: ο Άγιος της χαράς, της συγγνώμης και της ενότητας. Πανηγύρισε η Ομώνυμη Μονή της Πορταριάς.

 

·        Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ακόμα κι αυτοί που στάθηκαν απέναντί μας σήμερα αναγνωρίζουν το έργο της Εκκλησίας». Μήνυμα αισιοδοξίας από τον Προφήτη Ηλία Αλυκών

 

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

«…Θα μπορούσατε ποτέ να φανταστείτε τον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ  να φωνασκεί, να θυμώνει, να κατακεραυνώνει, να καταδικάζει, να κρίνει, να κατακρίνει; Δεν υπάρχει αυτή η εικόνα στον Άγιο, γιατί είναι ο άνθρωπος του Θεού. Και όταν είσαι ο άνθρωπος του Θεού δεν μπορείς να κατακρίνεις τους άλλους, παρά μόνο να εύχεσαι και να προσεύχεσαι για την σωτηρία όλων των ανθρώπων. Όταν έχεις βιώσει την Ανάσταση του Χριστού δεν μπορεί παρά να λαχταράς αυτή να γίνει βίωμα όλων των ανθρώπων. Όταν η ειρήνη υπάρχει, ως καρπός του Αγίου Πνεύματος στην ψυχή σου, δεν μπορείς να αναστατώνεις καρδιές, δεν μπορείς να δημιουργείς άγχος, δεν μπορείς να φέρνεις τους ανθρώπους σε διχασμό και διχόνοια. Τότε μπορείς μόνο να ενώνεις και να οδηγείς σε δρόμους σωτηρίας. Τότε δεν βλέπεις δίπλα σου μόνο σκιές, δεν βλέπεις μόνο την επίδραση του διαβόλου, αλλά κυρίως την ευλογία του Αγίου Πνεύματος και ευλογείς τους ανθρώπους γιατί αυτό είναι το έργο του Χριστού, που έγινε άνθρωπος για να σώσει τους ανθρώπους και όχι για να τους καταδικάσει, για να φέρει σε σωτηρία και ανάσταση και όχι για να οδηγήσει στην κόλαση…»

 

+ Δημητριάδος Ιγνάτιος

Ιερά Μονή Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς, 18/7/2012

 

 

  

Δείτε επίσης...

 

·        Το κήρυγμα της Κυριακής Η΄ Ματθαίου

·        Η Εορτή της Αγίας Άννης

 

·        Πανηγύρεις Αγίας Παρασκευής

 

·        Πανηγύρεις Αγίου Παντελεήμονος

 

 

 

Από το Ιστορικό Αρχείο της Ι.Μ.Δ.

 

«Η Ιεραποστολή στη μακρινή Μαδαγασκάρη»

 

Από το κανάλι μας στο youtube, η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα:
"Η Ιεραποστολή στη μακρινή Μαδαγασκάρη". Καλεσμένος είναι ο Θεοφιλέστατος επίσκοπος Μαδαγασκάρης κ. Ιγνάτιος. Η εκπομπή προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 14/3/2010.

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ