Αν δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter πατήστε εδώ!

header_eisodikon.jpg

 

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι.Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 21 - 31/7/2012 - Ἁγίου καὶ Δικαίου Εὐδοκίμου, Αγίου Ἰωσὴφ τοῦ ἀπὸ Ἀριμαθαίας, (ὁ κηδευτὴς τοῦ Δεσπότου Χριστοῦ), Ἁγίων δώδεκα μαρτύρων τῶν Ῥωμαῖων. Ανάμνησις τῶν Ἐγκαινίων τοῦ σεβασμίου οἴκου τῆς ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν Θεοτόκου τοῦ ἐν Βλαχέρναις.

 

Ειδήσεις

 

·         Τα ονομαστήρια του Σεβ. Μητροπολίτου πρ. Πειραιώς κ. Καλλινίκου στην Ιερά Μονή Παναγία η Χρυσοπηγή. Αναδημοσίευση από Συνοδοιπορία.

 

·        Πρόγραμμα Ιερών Παρακλήσεων Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου

 

 

·        Πανηγύρεις Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

                                                       

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

«…Οι προσκυνηματικές περιηγήσεις ξεφεύγουν από το στενό πλαίσιο του τουριστικού μοντέλου που όλοι γνωρίζουμε. Δε στοχεύουν απλά στην απαραίτητη αναψυχή και ξεκούραση που αναζητά εναγωνίως, πολλές φορές, ο άνθρωπος της εποχής μας, αλλά επιδιώκουν να ερεθίσουν τα πνευματικά και θρησκευτικά του αισθητήρια, καλώντας τον σε κάτι ιδιαίτερο και ξεχωριστό. Αξιοποιείται έτσι και ευλογείται ένας πανανθρώπινος πόθος ψυχής και μια ανάγκη του πνεύματος του ανθρώπου να έρθει σε επαφή με τόπους, πρόσωπα, παραστάσεις και εικόνες, τα οποία κουβαλούν ένα ειδικό βάρος, περιέχουν θαυμαστούς συμβολισμούς και δίνουν αφορμές για έναν μοναδικό διάλογο με το παρελθόν, που συμπλέκεται εκπληκτικά με το παρόν, μεταφέροντας το άρωμα του πνεύματος και του πολιτισμού που ενυπάρχουν και διασώζονται μέσα στο Ορθόδοξο εκκλησιαστικό βίωμα και γεγονός…»

 

+ Δημητριάδος Ιγνάτιος

Ομιλία με θέμα: «Σκοποί και προοπτικές της λειτουργίας του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών περιηγήσεων»

Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος, 16/11/2010

 

 

  

Δείτε επίσης...

 

·        Το κήρυγμα της Κυριακής Θ΄ Ματθαίου

·        Φωτογραφίες από τις πανηγύρεις της Αγίας Παρασκευής

 

 

Από το Ιστορικό Αρχείο της Ι.Μ.Δ.

 

«Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός»

 

Από το κανάλι μας στο youtube, η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα:
"Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κυπριανός: Ο Μάρτυρας της Πίστεως και της Πατρίδας" και καλεσμένους τον κ. Νικόλαο Ι. Νικολαΐδη και τον κ. Πέτρο Παπαπολυβίου,η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 21/3/2010.

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ