Αν δεν εμφανίζεται σωστά το newsletter πατήστε εδώ!

header_eisodikon.jpg

 

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι.Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 23 - 14/8/2012 - Προεόρτια τῆς Κοιμήσεως τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου καὶ ἀειπαρθένου Μαρίας, Ἁγίου Προφήτου Μιχαίου, Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Μαρκέλλου Ἐπισκόπου Ἀπαμείας, Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Οὐρσικίου.

 

Ειδήσεις

 

·        Αγιασμός στην Ποδοσφαιρική Ομάδα «Δημητριάς»

·        Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Όποιος διακυβεύει την ενότητα είναι καταστροφέας του λαού». Ανησυχία για τις εξελίξεις στη Συρία

·        Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και τα πάθη του παρόντος». Επιστολική επικοινωνία ουσίας με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου

·        Συνάντηση του Μητροπολίτου κ. Ιγνατίου με μελλόνυμφα ζευγάρια

·        Πανηγύρεις Δεκαπενταυγούστου

·        Εορτή του Νεομάρτυρος Αγίου Αποστόλου του Νέου

·        Εορτή Αγίου Νεομάρτυρος Σταματίου του εκ Ζαγοράς

·        Διορθόδοξη συνάντηση για τον Θρησκευτικό Τουρισμό στο Βόλο

·         «Βόλος – Πήλιο και Μαγνησία»

Ημερίδα για την ανάπτυξη του Θρησκευτικού Τουρισμού

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

«…Σε καιρούς που ο άνθρωπος αναζητεί αυθεντικότητα και αυτογνωσία,  η Παναγία μας παραμένει η Οδηγήτρια όχι μόνο προς τον Χριστό, αλλά και προς τον βαθύτερο και τον πιο προικισμένο από τις Θείες δωρεές εαυτό μας. Εμείς σήμερα, με  την αντίστασή μας σε ό,τι εξευτελίζει την ανθρώπινη ύπαρξη και με τον πόθο μας να γίνουμε σκεύη εκλογής και φανέρωσης της αγάπης Του για τον σημερινό άνθρωπο, όχι μόνο μπορούμε να  νοηματοδοτήσουμε τη δική μας ζωή, αλλά και να  γίνουμε πηγή ελπίδας και υπέρβασης  για ένα κόσμο που διψάει την εντιμότητα, την ανιδιοτέλεια και μία πειστική αιτία να συνεχίσει να ζει και να αγωνίζεται. Τέτοια αιτία και τέτοιο νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης προσφέρει η Παναγία μας, νόημα αγάπης και σωτηρίας του γένους των ανθρώπων. Η ταύτισή μας με την αγιότητα και τον δυναμισμό της Μητέρας της Ζωής, αποτελεί την πιο ρεαλιστική προοπτική υπέρβασης των σημερινών δεινών και την αναγέννηση  της μαραμένης ελπίδας της κοινωνίας μας…»   

 

+ Δημητριάδος Ιγνάτιος

Μήνυμα Δεκαπενταυγούστου 2011

 

  

Δείτε επίσης...

 

·        Το κήρυγμα της Κυριακής IA΄ Ματθαίου

·        ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ, κ. κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ, ΕΠΙ ΤΗ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 2012 (+ Video)

·        Επιστολή κ. Βασίλειου Κορκίδη

·        ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕΒ. ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ προς κ. Κορκίδη

·        Τα Θεομητορικά Προσκυνήματα της Δημητριάδος στο νέο τεύχος της Πληροφόρησης

·        Τριετές Μνημόσυνο π. Μαρίνου Γεωργακοπούλου

 

 

 

Από το Ιστορικό Αρχείο της Ι.Μ.Δ.

 

«Άγιος Νεομάρτυρας π. Παύλος Ανσίμωφ»

 

Από το κανάλι μας στο youtube, η εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο και καλεσμένους τον Αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Αντωνόπουλο και τον κ. Γεώργιο Π. Ανσίμωφ. Θέμα της εκπομπής είναι: "Η σταυρική πορεία του Αγίου Νεομάρτυρα π. Παύλου Ανσίμωφ" και προβλήθηκε στις 28/2/2010 από την ΕΤ-1.

 

koimisis.jpg


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ