header_eisodikon.jpg

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 63 - 21/05/2013  Μνήμη τῶν Ἁγίων ἐνδόξων, θεοστέπτων, καὶ ἰσαποστόλων, μεγάλων Βασιλέων, Κωνσταντίνου καὶ Ἑλένης.

 

Ειδήσεις

 

 

·         Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο ρατσισμός η μεγαλύτερη κατάντια για τους Ορθοδόξους και τους Έλληνες». Λαμπρός ο εορτασμός του Αγίου Κωνσταντίνου στο Βόλο (+video)

·         Ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς στο επίκεντρο της 8ης Ιερατικής Σύναξης της Ι.Μ. Δημητριάδος (+video)

·         Ο Σεβασμιώτατος στον Ι. Ν. Αγ. Μοδέστου Μελισσατίκων

·         Εορτές Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Δημητριάδος σε Βόλο και Αλμυρό

·         Εκδηλώσεις της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών σε Βόλο και Αθήνα (+video)

·         Εκδήλωση Μνήμης για την Ίμβρο και την Τένεδο

·         Ομιλία του π. Δανιήλ Αεράκη στο Βόλο

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

 

«ο κάθε άλλος άνθρωπος είναι μια ζωντανή εικόνα του Θεού, απ' όπου κι αν προέρχεται, σε ό,τι κι αν πιστεύει, όποιος κι αν είναι και δεν αρμόζει στους Ορθοδόξους και μάλιστα στους Έλληνες να ξεχωρίζουν ανθρώπους, να υποτιμούν ανθρώπους, να προπηλακίζουν ανθρώπους, γιατί δεν είναι του δικού μας χρώματος, της δικής μας φυλής, της δικής μας πίστεως. Δεν υπάρχει χειρότερη κατάντια για τους Ορθοδόξους και μάλιστα τους Έλληνες απ' αυτή. Έχουμε καταγράψει μια οικουμενική ιστορία σε αυτό τον κόσμο και όλοι στρέφονται προς εμάς για τον αρχαίο μας πολιτισμό, για την ορθόδοξη πίστη μας, για τους Μάρτυρες και τους Αγίους μας. Πώς είναι δυνατόν να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα;  Καταλαβαίνω την κρίση, ξέρω πολύ καλά τα προβλήματα, ζω ανάμεσά σας. Αυτό, όμως, δεν δικαιολογεί επ' ουδενί, να ενδώσουμε και να υποχωρήσουμε στο κήρυγμα της αγάπης, στο κήρυγμα του σεβασμού του άλλου και της διαφορετικότητας. Τότε θα έχουμε προδώσει τον Χριστό και το Ευαγγέλιο Του. Όσο θα παραμένω Επίσκοπος του Χριστού σε αυτό τον τόπο, μαζί με τους ιερείς μου και θέλω να πιστεύω και με όλους σας, θα υπερασπίζουμε τον κάθε άνθρωπο ως ζωντανή εικόνα του Θεού και θα τον διακονούμε, χωρίς κανένα να ξεχωρίζουμε. Αυτή είναι η πίστη μας, αυτή είναι η παράδοσή μας, αυτή είναι η ζωή μας. Και αυτό θα πρέπει όλοι να το κατανοήσουν ...»

 

+ Δημητριάδος Ιγνάτιος

Από το κήρυγμα του εσπερινού της εορτής των Αγ. Κων/νου & Ελένης

Παραλία Βόλου 20 Μαΐου 2013

 

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής του Παραλύτου

·         ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ & ΑΛΜΥΡΟΥ κ.κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ (Θεσσαλονίκη, 18.5.2013)

·         Ημερίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Συμβολή της Εκκλησίας μας

·         Η εκδρομή του Συνδέσμου Νέων της Μητροπόλεως μας στη Ρουμανία

·         Προσκύνημα στη Σερβία

·         Ένα καλοκαιρινό όνειρο - Καλοκαίρι 2013 στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου

 

 

 

 

Ένα σπάνιο Βιβλίο> Το αγγελικόν πολίτευμα

 

Κείμενα> Αρχιεπισκόπου> Αρθρογραφία> Η Ορθοδοξία και η νέα τάξη

 

 

Δείτε από την ιστοσελίδα μας

 

 

Νέο Αρχονταρίκι: «Οι Έλληνες στην Πόλη» (video)

 

Από την ιστοσελίδα μας www.imd.gr, δείτε: Tην Kυριακή 19 Mαΐου 2013 μεταδόθηκε από την ET-1 η εκπομπή "APXONTAPIKI" με θέμα: «TO ΠAPON KAI TO MEΛΛON TΩN EΛΛHNΩN ΣTHN ΠOΛH». O υπεύθυνος και παρουσιαστής της εκπομπής Σεβ. Mητροπολίτης Δημητριάδος κ. Iγνάτιος, ταξιδεύει στην Kωνσταντινούπολη και συζητά με το στέλεχος της ομογένειας κo Παντελή Bίγκα για το ζωντάνεμα της ελπίδας και τις προοπτικές της Pωμηοσύνης και του Eλληνισμού στη Bασιλεύουσα.

 

 

anoixi.jpg

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ