header_eisodikon.jpg

 

 

Εβδομαδιαίο Ενημερωτικό Δελτίο της Ι. Μ. Δημητριάδος


Αρ. Τεύχους: 71 - 16/07/2013  Μνήμη τοῦ Ἁγίου Ἱερομάρτυρος Ἀθηνογένους, Ἐπισκόπου Πηδαχθόης, Ἁγίου Μάρτυρος Φαύστου, Ἁγίου μάρτυρος Ἀντιόχου, ἀδελφοῦ τοῦ ἁγίου μάρτυρος Πλάτωνος. Οἱ ἅγιοι δεκαπεντακισχίλιοι μάρτυρες, οἱ ἐν Πισιδίᾳ ξίφει τελειοῦνται. Ὁ ἅγιος μάρτυς Ἀθηνογένης διὰ πυρός, καὶ πολλαὶ μάρτυρες γυναῖκες, ξίφει τελειοῦνται.

 

Προσόψεις_002.jpg

Ειδήσεις

 

·         Προγραμματισμός του νέου Ιεραποστολικού έτους στην Μητρόπολη Δημητριάδος

·         Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Μεγάλος σταυρός της Ορθοδοξίας οι εθνικές Εκκλησίες»

·         Επιτυχής ο Γ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ψαλτικής Τέχνης

·         Μοναδικές στιγμές στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως

·         Οι «Γιατροί της Αγάπης» για τον αείμνηστο Μητροπολίτη Βάρνας Κύριλλο

·         Ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος στην Ι. Μ. Αγ. Σπυρίδωνος Προμυρίου

 

 

Ο λόγος του Επισκόπου

 

 

«… Σήμερα η Ορθόδοξη Εκκλησία φέρει τον μεγάλο σταυρό των λεγομένων εθνικών Εκκλησιών… Πρόκειται για μεγάλο και οξύτατο πρόβλημα, που γίνεται ακόμα μεγαλύτερο, όταν, πολλές φορές, ακόμα κι εμείς οι Ποιμένες, προτάσσουμε τον εθνικισμό μας εις βάρος της Ορθοδοξίας μας. Αυτό φαίνεται στις διορθόδοξες διασκέψεις, όπου, τις περισσότερες φορές, κυριαρχεί το συμφέρον των εθνών που εκπροσωπούν οι κατά τόπους Ορθόδοξες Εκκλησίες και όχι του συνόλου της Οικουμενικής και ενωμένης Ορθοδοξίας. Κι αν σήμερα υπάρχει ένα μεγάλο εμπόδιο για να συνέλθει η Πανορθόδοξη Σύνοδος,  η διάδοχος των Οικουμενικών, είναι οι εθνικές Εκκλησίες. Καλόν είναι, λοιπόν, να εντοπίζουμε τα ελλείμματά μας και εκείνα που πρέπει να διορθώσουμε αν θέλουμε να διασώσουμε την καθολικότητα και οικουμενικότητα της Εκκλησίας μας και την αληθινή της ενότητα, που, ενώ την διαθέτουμε στο κοινό Ποτήριο και στην κοινή πίστη, δεν μπορούμε να την παρουσιάσουμε στην ανθρωπότητα με μία σύγχρονη Πανορθόδοξη Σύνοδο…»

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος

Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών, 14/7/2013

 

Προσόψεις_171.bmp

Δείτε επίσης...

 

·         Το κήρυγμα της Κυριακής Δ΄ Ματθαίου

·         ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΚΑΙ ΤΙΜΗΝ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ Άρθρο του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στην Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

·         Χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου στο 9ο Εθνικό & Διεθνές Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Συστημικών Μελετών, Βόλος 11/7/2013

·         ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 25 ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ «ΑΚΑΣΤΟΣ – Υποστήριξη ανέργων της Θεσσαλίας για τη δημιουργία Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων Παραγωγικού Σκοπού»

·         Πανηγύρεις Αγίας Μαρίνης

·         Πανηγύρεις Προφήτου Ηλιού

·         Πανηγυρίζει η Ι.Μ. Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ Πορταριάς

·         Εορτή Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής

 

Προσόψεις_397.TIF

Δείτε από το κανάλι μας στο youtube

 

Αρχονταρίκι - Άγ. Νικόδημος Αγιορείτης: 200 χρόνια

Από το κανάλι μας στο youtube, παρακολουθήστε την εκπομπή "Αρχονταρίκι" με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο με θέμα: "Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης: 200 χρόνια από την κοίμησή του", με καλεσμένους τους: κ. Σταύρο Γιαγκάζογλου, Σύμβουλο του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και Διευθυντή του Περιοδικού "Θεολογία" της Εκκλησίας της Ελλάδος, και κ. Γεώργιο Φίλια, Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, η οποία προβλήθηκε από την ΕΤ-1 στις 8/11/2009.

 

 

 

Πλατεία ομάδων, Κατασκήνωση Αγίου Λαυρεντίου, γιορτή γονέων κοριτσιών Δημοτικού

 

camp_05.jpg

 

 

Η Κατασκήνωση συνεχίζεται, με την περίοδο αγοριών Γυμνασίου!

Τι άραγε να συμβαίνει τώρα εκεί;

Πατήστε εδώ και ενημερωθείτε!

 

 


Επιμέλεια - Γραφείο Τύπου Ι.Μ. Δημητριάδος – imd.gr  e-mail: press@imd.grnews@imd.gr

Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε στο εξής το «Εισοδικόν» πατήστε εδώ