Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Σαν Σήμερα πριν από 15 χρόνια " Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ "

Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, 2014

Στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 1999 γιορτάστηκε η μνήμη του Πολιούχου και προστάτου της πόλεως του Βόλου Αγίου Νικολάου.

Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό του Βόλου τελέστηκαν ανήμερα της εορτής τα εγκαίνια του περίφημου κωδωνοστασίου του το οποίο είχε καταστραφεί μετά από τον σεισμό του 1981.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το μητροπολιτικό μας ναό τόσο κατά την ακολουθία του Εσπερινού την παραμονή της εορτής όσο και κατά την αγιώνυμο ημέρα στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία παρέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ Προκόπιος, ο Επίσκοπος Βρενίων κ. Παχώμιος, ο Αρχιεπίσκοπος Ιώπης κ. Δαμασκηνός καθώς και ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας κ. Ιγνάτιος.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο αγιασμός της καθιερώσεως του ανοικοδομηθέντος κωδωνοστασίου και ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αρχιμ. Επιφάνιος Οικονόμου, αναφέρθηκε σε προσφώνησή του στο ιστορικό του κωδωνοστασίου από την κατασκευή του το 1886 έως και σήμερα.

Παράλληλα αναφέρθηκαν τα ονόματα ανθρώπων και τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες πρόσωπα, τα οποία συνέβαλαν με τον αγώνα και τις συνεχείς προσπάθειές τους στην επίλυση του προβλήματος, όπως ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος, τοπικοί φορείς και προσωπικότητες της πόλης μας.

Αμέσως μετά και υπό τους ήχους των καινούργιων καμπανών ακολούθησε λιτάνευση της Ιεράς εικόνος του Αγίου Νικολάου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη την παραλία, όπου και τελέστηκε αρτοκλασία, ενώ ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε ακόμη μία φορά τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς για την παρουσία τους στις  εορταστικές εκδηλώσεις.


ΦωτογραφίεςΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ