Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Στο «Δός Ημίν Σήμερον» ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2010

Το Κέντρο Σίτισης του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου «Δος Ημίν Σήμερον» και το Σπίτι Γαλήνης του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης Βόλου, επισκέφθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Οκτωβρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Οι επισκέψεις αυτές εντάσσονται στην προσωπική μέριμνα του Σεβασμιωτάτου για την ομαλή και επωφελή, για το κοινωνικό σύνολο, λειτουργία των εικοσιενός (21) σημείων σίτισης της τοπικής Εκκλησίας, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ανάγκες των συνανθρώπων μας για την εξασφάλιση του καθημερινού φαγητού είναι ιδιαίτερα αυξημένες.



Ο κ. Ιγνάτιος συναντήθηκε με τους Ιερείς, τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια και τις δεκάδες εθελόντριες κυρίες που διακονούν στα δύο Κέντρα και εξέφρασε την ευαρέσκεια και την ικανοποίησή του για την ανεκτίμητη βοήθεια και συνεισφορά τους στους έχοντες ανάγκες αδελφούς και στο έργο της Εκκλησίας, το οποίο στηρίζεται, κατά πολύ, στον εθελοντισμό.

Μιλώντας στους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι «ακολουθήσαμε την άποψη ότι δε μπορεί να υπάρξει Εκκλησία χωρίς ζωντανό παράδειγμα αγάπης, αλλά και Χριστιανική κοινότητα χωρίς έμπρακτο παράδειγμα αγάπης...». Αναφερόμενος στο πρόγραμμα σίτισης «Δός Ημίν Σήμερον» επεσήμανε ότι «όταν πρωτομίλησα γι' αυτό όντως ακούστηκε κάπως παράξενο και παράδοξο και απόλυτα δικαιολογημένα, για μια πόλη με την αυτάρκεια του Βόλου. Σήμερα αποδεικνύεται ότι είναι η κορωνίδα του κοινωνικού μας έργου στο χώρο της σίτισης των πενήτων αδελφών και δοξάζουμε τον Θεό γι' αυτό»


Φωτογραφίες







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ