Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ 16 - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2014

 

6ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

 ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ

16 - 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

 

1η Ημέρα   Τετάρτη 16/07/14                   ΒΟΛΟΣ-ΑΘΗΝΑ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΒΗΘΛΕΕΜ

4.00 το μεσημέρι συγκέντρωση στον προαύλειο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού Βόλου. Παράδοση αποσκευών, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση στις 4.30 το μεσημέρι για το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Άφιξη στις 8.30 το βράδυ στο αεροδρόμιο. Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Tel-Aviv με την AEGEAN AIRLINES στις 22.40 το βράδυ. Άφιξη στις 00.30 μετά τα μεσάνυχτα, επιβίβαση στο πούλμαν και καθ' οδόν θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στη Λύδα. Αναχώρηση για τη Βηθλεέμ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

 

2η Ημέρα   Πέμπτη 17/07/14           ΒΗΘΛΕΕΜ-ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ (ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ)

Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της παλαιάς πόλεως των Ιεροσολύμων ξεκινώντας από την πύλη των Λεόντων, τον Οίκο Αγίων Ιωακείμ και Άννης στην Προβατική Κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και στο Πραιτώριο. Στη συνέχεια διασχίζοντας την οδό του Μαρτυρίου θα καταλήξουμε στην Αγία Αυλή, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας, στο φρικτό Γολγοθά, στην Ιερά Αποκαθήλωση και στα υπόλοιπα παρεκκλήσια του Πανίερου Ναού της Αναστάσεως. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

3η Ημέρα   Παρασκευή 18/07/14   ΒΗΘΛΕΕΜ - ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας, όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως στο όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας, τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου της μετατροπής του ύδατος εις οίνον. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων στην Αρχαία Καπερναούμ, όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα θαύματα του Κυρίου και η κλήση των μαθητών στο Αποστολικό τους Αξίωμα. Στη συνέχεια επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό και Αγιασμός. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.                    

 

4η Ημέρα   Σάββατο 19/07/14                  ΒΗΘΛΕΕΜ - ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό, επίσκεψη στη Γεθσημανή, όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο Τόπος της Προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου. Στη συνέχεια αναχώρηση για τον Ιερό Ναό Αγίας Φωτεινής στη Σαμάρεια (τόπος όπου βρίσκεται το φρέαρ του Ιακώβ και το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρος Φιλουμένου), την Ιερά Μονή Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου, το Σαραντάριο Όρος και την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ, όπου βρίσκεται η συκομορέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος. Κατά την επιστοφή μας στη Βηθλεέμ θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου, την  Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στη Βηθανία και το όρος των Ελαιών, τόπο της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου. Νωρίς το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο, γεύμα και ολιγόωρη ξεκούραση. Το βράδυ μεταμεσονύκτια Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

 

5η Ημέρα  Κυριακή 20/07/14                   ΒΗΘΛΕΕΜ        

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων, στην Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και θα ακολουθήσει προαιρετική επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου.  Στη συνέχεια  θα μεταβούμε στα Ιεροσόλυμα για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου), το Καταμόνας (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών) και την Αγία Σιών, όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, το Υπερώο (όπου έγινε ο Μυστικός Δείπνος) και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου (όπου εκοιμήθη η Παναγία).  Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση. 

 

6η Ημέρα   Δευτέρα 21/07/14                   ΒΗΘΛΕΕΜ - ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΑΘΗΝΑ - ΒΟΛΟΣ 

Νωρίς τα ξημερώματα θα αναχωρήσουμε για το Tel Aviv όπου μετά τον έλεγχο των αποσκευών  και διαβατηρίων, πτήση με την EL-AL AIRLINES για Αθήνα στις 7:00 το πρωί, άφιξη στις 9.25 το πρωί στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για το Βόλο.         

ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

ΤΙΜΗ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΤ' ΑΤΟΜΟ: 750 ΕΥΡΩ

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΠΡΟΣΕΧΩΣ

Περιλαμβάνονται:

Ø Αεροπορικά εισιτήρια ( Αθήνα- Tel Aviv - Αθήνα )

Ø Διαμονή στο ξενοδοχείο MUNTDAVID HOTEL, σε δίκλινα δωμάτια

Ø Πρωινό και ένα γεύμα ημερησίως ( μπουφέ )

Ø Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία

Ø Μεταφορά από Βόλο - Αεροδρόμιο - Βόλο

Ø Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί

Ø Ξεναγήσεις, περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.

Ø Φόροι αεροδρομίων

Ø Ταξιδιωτική ασφάλιση ( αστικής ευθύνης )

Ø Ταξιδιωτική τσάντα - Ξεναγός - Συνοδός       

Δεν περιλαμβάνονται:

Ø  Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό


Φωτογραφίες







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ