Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ" και «Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ» κοντά στους πρόσφυγες

Δευτέρα, 29 Φεβρουαρίου, 2016

Την Πέμπτη 25/2, ο «Εσταυρωμένος» και ο Σταθμός Πρώτων Κοινωνικών Βοηθειών της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος «Διακονία», οργάνωσαν και πραγματοποίησαν νέα ανθρωπιστική αποστολή συμπαράστασης μιας μεγάλης ομάδας προσφύγων που διανυκτέρευσαν σε οργανωμένο parking επί της εθνικής οδού, στην περιοχή της Σούρπης Αλμυρού. 

Μια μεγάλη ομάδα (250 - 300) προσφύγων από τη Συρία, με προορισμό τα σύνορα της Ελλάδος με τα Σκόπια,  οδηγήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία να διανυκτερεύσει σε κάποιο σημείο της διαδρομής για να ξεκουραστούν οι οδηγοί των λεωφορείων και οι επιβάτες, που η πλειοψηφία τους ήταν γυναίκες με μικρά παιδιά. Οι άνδρες θα έπρεπε να κοιμηθούν σε υπαίθριο χώρο και οι γυναίκες με τα παιδιά μέσα στα λεωφορεία. Η τοπική μας Εκκλησία, δέχτηκε και νέα παράκληση - μέσα σε δυο μέρες - με σκοπό την προσφορά κουβερτών. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και οι εθελοντές του «ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΥ» και της «ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ», κινητοποιήθηκαν άμεσα και μετέφεραν με φορτηγό της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος μια μεγάλη ποσότητα κλινοσκεπασμάτων, τα οποία διένειμαν στους πρόσφυγες. Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκλονιστικές και τα αισθήματα ευγνωμοσύνης πρωτόγνωρα.

 

Ο  «Εσταυρωμένος», κάνει έκκληση προς τους συμπολίτες μας για να συγκεντρωθούν καθαρά κλινοσκεπάσματα, διότι η «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» δεν έχει πια την δυνατότητα ν' ανταποκριθεί στις ανάγκες πολλών συμπολιτών μας, αλλά και πολλών άλλων προσφύγων που αναμένονται να καταφθάσουν σύντομα στην περιοχή μας. 

Όσοι επιθυμούν να ανταποκριθούν στη παράκληση της Τοπικής μας Εκκλησίας ας τηλεφωνήσουν στην «ΔΙΑΚΟΝΙΑ» (Γ. Καρτάλη 9 - Γλάδστωνος, στο Βόλο, τηλ. 24210 20125), για να συνεννοηθούν για την παράδοση των  προσφορών.

 


ΦωτογραφίεςΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ