Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

«ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥ» Από τον Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ». «ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΗ ΚΟΝΤΟΓΛΟΥ- ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΗΧΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ»

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου, 2012

Από συστάσεως του Σ.Σ.Κ. «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», το Δ/Σ του Συλλόγου ανακήρυξε την 15η Δεκεμβρίου εκάστου έτους ως «Ημέρα του Φυλακισμένου», καθώς ο Άγιος Ελευθέριος είναι ο Προστάτης των Κρατουμένων. Αυτό συνιστά μία πρωτοτυπία του «Ε», γιατί αντίστοιχη ημέρα δεν υπάρχει πουθενά αλλού στον κόσμο.

Κάθε χρόνο, στην εορτή αυτή, διοργανώνονται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις εντός και εκτός Φυλακών, με τη συμμετοχή των εθελοντών του «Ε». Αποκορύφωμα αποτελεί η μεγάλη εκδήλωση σε κεντρική αίθουσα της πόλεώς μας, με σκοπό την παρηγορία και ενίσχυση των Κρατουμένων, την ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για τα προβλήματα στους χώρους κράτησης, την καταπολέμηση του ρατσισμού, τη γνωστοποίηση των σκοπών και δράσεων του Συλλόγου. Παράλληλα, αποβλέπει στην οικονομική ενίσχυση του έργου του, που προέρχεται αποκλειστικά από τα μέλη και τους φίλους του.

Για φέτος την εκδήλωση αναλαμβάνει το 9ο Γυμνάσιο Βόλου, με πρωτοβουλία των καθηγητριών Βασιλικής Παπανικολάου και Μαρίας Καρκαλέτσου και τη στήριξη της Διεύθυνσης. Θα αναδείξει κείμενα, κάλαντα και τραγούδια που θα ζωντανέψουν νοσταλγικές μνήμες από τις χαμένες πατρίδες. Συμμετέχει, ακόμη, με ένα χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο μία μικρή ομάδα εθελοντών από τη Δράκεια.

Η παρουσίαση θα γίνει στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, Κ. Καρτάλη 152, την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου , στις έξι το απόγευμα. Αντίστοιχη εκδήλωση θα γίνει και στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αλμυρού, από το εκεί παράρτημα του «Ε»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

·                 Χαιρετισμό του π. Θεοδώρου Μπατάκα, Προέδρου του Δ.Σ του «Ε»

·                 Ομιλία του κ. Ιωάννη Νικολόπουλου, εκ μέρους των Εθελοντών του Συλλόγου

·                 Αφιέρωμα στον Φώτη Κόντογλου, από τα παιδιά του Σχολείου

·                 Θεατρικό δρώμενο

·                 Πατρικές ευχές από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού

 

Τιμή προσκλήσεως 3 ευρώ ή μία σακούλα τρόφιμα







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ