Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πλήθος κόσμου στη γιορτή του "Εσταυρωμένου" για τον Άγιο Λουκά

Τετάρτη, 18 Ιουνίου, 2014

    Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε τη Δευτέρα 16/6 στην εορταστική εκδήλωση του Σ.Σ.Κ. «Ο Εσταυρωμένος» προς τιμήν του Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως και Προστάτου των δεκάδων συνεργατών κι διακόνων του Συλλόγου, αλλά και του μακαριστού αγιορείτη μοναχού π Μαρκέλλου Καρακαλλινού.

  Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον θερινό κινηματογράφο «ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΗ», στην παραλία του Βόλου, όπου πολλοί συμπολίτες μας απέδειξαν για μια ακόμη φορά, με την αθρόα συμμετοχή τους, την αγάπη τους και το ενδιαφέρον τους για τη διακονία του Συλλόγου.

  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε επισήμως η νέα εκδοτική δημιουργία του «Ε» που διασώζει χειρόγραφα του π. Μαρκέλλου με πολλά θεολογικά και ενδιαφέροντα πνευματικά θέματα, που απέστειλε κατά διαστήματα ο χαριτωμένος αυτός Μοναχός σε γνωστά του πρόσωπα - κληρικούς μοναχούς και λαϊκούς - με τα οποία διατηρούσε επικοινωνία. Ο τίτλος του βιβλίου είναι:«ΦΙΛΟΚΑΛΙΚΑ ΜΕΛΕΤΗΜΑΤΑ» και ο υπότιτλος: «Μικρά πετράδια από το πέλαγος της αγάπης του Θεού». Για τον π. Μάρκελλο μίλησαν: ο εκπρόσωπος του Καθηγουμένου της ιεράς Μονής Καρακάλλου του Αγίου Όρους Ιερομόναχος π. Παρθένιος Καρακαλλινός και ο Πρόεδρος του  Δ. Σ. του «Εσταυρωμένου» π. Θεόδωρος Μπατάκας. Το βιβλίο παρουσίασε με γλαφυρό τρόπο ο κ. Ιωάννης Πατρίκος, Φιλόλογος και τ. Λυκειάρχης ε.τ. Κατά την εκδήλωση η 50/μελής χορωδία της Σχολής Βυζαντινής μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος απέδωσε εκκλησιαστικούς ύμνους στον Άγιο Λουκά υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής κ. Μιχάλη Μελέτη και των καθηγητών Ευσταθίου Γραμμένου, Δημητρίου Κατσικλή και Παναγιώτη Μελέτη. Την γιορτή έκλεισε ο Αρχιμ. π. Επιφάνιος Οικονόμου, Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου της Ι. Μ. Δημητριάδος. Το βιβλίο θα πωλείται στα εκκλησιαστικά βιβλιοπωλεία της πόλεως του Βόλου, στα γραφεία του Συλλόγου και στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Βόλου.

 

Για να δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, επισκεφτείτε το ιστολόγιο του Σ.Σ.Κ. "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ", πατώντας εδώ

 

 


Φωτογραφίες







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ