Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Νέο πρόγραμμα των Γιατρών της Αγάπης στο Κονγκό

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου, 2010

 

Επέστρεψε στην Ελλάδα στις 28 Μαρτίου 2007, το πενταμελές κλιμάκιο των «Γιατρών της Αγάπης»,το οποίο παρέμεινε στην λαϊκή δημοκρατία του Κογκό, και πιο συγκεκριμένα στο ιεραποστολικό κλιμάκιο της Κανάγκα, επί τρείς εβδομάδες. Η ιατρική ομάδα αποτελούνταν από τον κ. Απόστολο Χατζηκυριάκο, παιδίατρο, διευθυντή το Κέντρου Υγείας Βελεστίνου, τον κ. Γιώργο Γεωργαδάκη, χειρούργο – γυναικολόγο του Γ. Ν. Βόλου, την κ. Δέσποινα Τσιάνου, Ειδική Παθολόγο , την δίδα Βασιλική Γούση και τον κ. Ευάγγελο Παπαευαγγέλου, χειρούργο – ομότιμο καθηγητή χειρουργικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το κλιμάκιο ήταν εφοδιασμένο με φάρμακα και ιατρικό υλικό, αλλά και έναν υπερσύγχρονο φορητό υπερηχογράφο και προσέφερε εθελοντικά τις υπηρεσίες του στο ιατρείο της Ιεραποστολής.

Ο παιδίατρος της ομάδας εξέτασε χίλια (1000) περίπου παιδιά που φοιτούν στα σχολεία της Ιεραποστολής, τόσο στην πόλη της Κανάγκα, όσο και σε διπλανά χωριά. Οι χειρούργοι ιατροί, σε συνεννόηση με ιδιωτική κλινική της περιοχής, πραγματοποίησαν σειρά χειρουργικών επεμβάσεων.

Καθημερινά επισκέπτονταν την Ιεραποστολή περισσότεροι από 50 ασθενείς, οι οποίοι εξετάσθηκαν από τους γιατρούς λαμβάνοντας φάρμακα ανάλογα με τις ανάγκες τους

Πριν από την επιστροφή τους οι γιατροί συναντήθηκαν, στην πρωτεύουσα Κινσάσα, με τον Έλληνα Πρέσβη κ Χριστοφίλη και είδαν από κοντά τις ζημιές που υπέστη η πρεσβεία κατά τη διάρκεια των ταραχών της προηγούμενης εβδομάδος. Το πρόγραμμα «Ανθρωπιστική Βοήθεια στη Λ. Δ. του Κονγκό» πρόκειται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, οπότε και θα παραδοθεί στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Κινσάσα ένα μηχάνημα λιθοτριψίας.

Παράλληλα με την ιατρική ομάδα, στην ίδια χώρα στην περιοχή του Λουμπουμπάσι, βρέθηκε εκπρόσωπος του Ιδρύματος «Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης» για να συντονίσει το έργο, που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, της δημιουργίας φάρμας εκτροφής αγελάδων.

Με το έργο εξασφαλίζεται η ενίσχυση της αγροτικής – κτηνοτροφικής παραγωγής επιλύοντας τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του προβλήματος του επισιτισμού της Ιεραποστολής και των ιδρυμάτων της, δημιουργώντας συγχρόνως υποδομές για την ανάπτυξη και αξιοποίηση του ενδογενούς δυναμικού. Συγχρόνως ξεκινούν οι διαδικασίες για την δημιουργία και λειτουργία μονάδας παραγωγής δομικών υλικών. Η μονάδα αυτή θα εξασφαλίσει τα απαραίτητα δομικά υλικά για την δημιουργία των οικημάτων, που θα στεγάσουν υπηρεσίες της Ιεραποστολής.










ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ