Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Χριστούγεννα 1999

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2010

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ ΕΠΙ ΤΙΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΟΙΣ

Αγαπητοί μου πατέρες και αδελφοί, παιδιά μου εν Κυρίω αγαπημένα,

"Της μεγάλης βουλής σου τον ʼγγελον, ειρήνην παρεχόμενον απέστειλας ημίν"! Με αυτή τη φράση η Εκκλησία μας περιγράφει το Γεγονός του ερχομού του Χριστού στον κόσμο. Ο Θεός της ειρήνης και Πατήρ των οικτιρμών αποστέλλει στον κόσμο, σε όλους εμάς δηλαδή, τον Υιό Του για να μας φέρει την ειρήνη, εκπληρώνοντας το θέλημα του Πατρός για τη σωτηρία του κόσμου και των ανθρώπων. Και η ειρήνη εγκαθίσταται στις καρδιές και τη ζωή μας, όχι τυπικά, αλλά ουσιαστικά. Αυτή η ειρήνη πηγάζει από την κοινωνία μας με τον Χριστό, είναι καρπός της ελευθερίας που μας χαρίζει η τήρηση των εντολών Του και φανερώνεται στον κόσμο με την αγάπη που χαρακτηρίζει όσους βιώνουν το σωτηριώδες μήνυμά Του!

Αυτή η ειρήνη είναι ίσως το σπουδαιότερο μήνυμα των Χριστουγέννων, ιδίως σήμερα, που ο κόσμος μας βασανίζεται από πολλών ειδών πολέμους! Διότι δεν είναι μόνο τα όπλα που ηχούν στις διάφορες γωνιές του πλανήτη μας, αλλά και ο πόλεμος της συνειδήσεως, που δοκιμάζει όσους αντιστέκονται στο κακό και την αμαρτία, ο πόλεμος της αδικίας, που κάνει τους ανθρώπους που δεν έχουν εργασία, αυτούς που ζουν μέσα στη φτώχεια και την καταπίεση, να ζουν με το παράπονο και την οργή, ο πόλεμος του τεχνοκρατικού πολιτισμού μας, αλλά και της κυριαρχίας του χρήματος, που αλλοτριώνουν τις καρδιές των ανθρώπων και καθιστούν την προοπτική της αιωνιότητας αβέβαιη, μια και ο άνθρωπος μένει προσκολλημένος στα γήινα και καθημερινά!

Ο Ιησούς Χριστός ξαναέρχεται στον κόσμο μας σε μια εποχή που το μήνυμα της παρουσίας Του φαίνεται να αποτελεί μια αφορμή πρόσκαιρης γιορτής. Δεν παύει όμως να καλεί τον καθέναν από μας να γευθεί την εμπειρία της σχέσης με το πρόσωπό Του, μιας σχέσης που προσφέρει στον άνθρωπο αυτό που του λείπει, την εσωτερική γαλήνη, την μεταμόρφωση και τη σωτηρία. Πορευόμενοι στο σπήλαιο του κόσμου, καλούμαστε να ζήσουμε τη Γέννησή Του ως προσωπική αναμόρφωση και, επικαλούμενοι τον τρόπο που μας διδάσκει, να προχωρήσουμε στην καινούρια χιλιετηρίδα με πίστη, ελπίδα και Αγάπη! Κι ας αντιστέκονται σ' Αυτόν όσοι ισχυροί! Η επί γης ειρήνη που Αυτός φέρνει, δεν θα πάψει ποτέ να κυριεύει όσους βιώνουν το μήνυμά Του! Για τους υπόλοιπους δεν παύουμε να προσευχόμαστε! Αυτός άλλωστε ήταν, είναι και θα είναι ο τρόπος της Εκκλησίας και η πρότασή της! Χρόνια Πολλά κι ευλογημένα!

 

Μετά θερμών ευχών και της εν Κυρίω αγάπης,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ


+ Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ



Φωτογραφίες







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ