Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

H Νέα Εποχή του Υδροχόου - Του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος

Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου, 2015

Είναι ένα αντιχριστιανικό διεθνές θρησκευτικό κίνημα, που αποτελεί τη σύγχρονη θρησκεία του ανθρώπου. Είναι μια σύνθεση Ανατολικών θρησκειών και αρχαίων μυστηριακών (ειδωλολατρικών) διδασκαλιών. Είναι ένας συνδυασμός των παραθρησκευτικών και φιλοσοφικών κινημάτων του Γνωστικισμού και του Πνευματισμού, που βασίζεται σε εσωτερικές (μυστικές) διδασκαλίες, οι οποίες μεταβιβάζονται από δαιμονικές οντότητες. Στο κίνημα της Νέας Εποχής του Υδροχόου συμπεριλαμβάνονται διάφοροι τύποι του φιλοσοφικο-θεολογικού συστήματος της Θεοσοφίας και του Αποκρυφισμού, όπως είναι η εσωτερική ενόραση, η αστρολογία, ο υπνωτισμός, ο αγνωστικισμός, η ουφολογία, η πρακτική της Γιόγκα και του Διαλογισμού, η μυθολογία, ο πανθεϊσμός, η πίστη στην μετενσάρκωση και μια αναγέννηση της μαγείας.

Το κίνημα της Νέας Εποχής του Υδροχόου (New Age: 1975) είναι η θρησκεία του Αντίχριστου. Έχει ως έμβλημα (ως διακριτικό σήμα) το ουράνιο τόξο και συμβολίζει την οικοδόμηση γέφυρας επικοινωνίας και σχέσης του ανθρώπου με το Διάβολο. Υπόσχεται ότι θα φέρει στη γη την παγκόσμια τάξη, την παγκόσμια κυβέρνηση, την παγκόσμια θρησκεία, έναν τέλειο καινούργιο κόσμο στον οποίο δεν θα υπάρχουν ηθικές αξίες, θρησκείες και χωριστά κράτη. Κάθε άνθρωπος με την ανάπτυξη των πνευματικών του εσωτερικών δυνάμεων, με τη τεχνική της Γιόγκα και του Διαλογισμού (εσωτερισμού), θα μπορεί από μόνος του - χωρίς θρησκεία, ιερείς, θεολόγους - να επικοινωνεί με το υπέρτατο πνεύμα, με την απρόσωπη και άγνωστη Δύναμη του σύμπαντος, οπότε θα λυτρώνεται από μόνος του. Όλα αυτά τα «καλά» θα τα χορηγεί το πλανητικό ζώδιο του Υδροχόου, στο όποιο «εισήλθε» ο κόσμος στα μέσα του πεπερασμένου αιώνα, σύμφωνα με την Αστρολογία, που είναι η βάση του.

Η αντιχριστιανή αυτή θρησκεία της Νέας Εποχής του Υδροχόου έχει το δικό της «Μεσσία» - Λυτρωτή, το δικό της «Χριστό» που τον ονομάζει «Μαϊτρέγια». Αυτός  είναι ένας σοφός διδάσκαλος, ένας πρωτοπόρος και τίποτα περισσότερο, αλλά θεωρείται ο νέος σωτήρας του κόσμου, ο οποίος θα λύσει όλα τα προβλήματα της ανθρωπότητας (οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά, θρησκευτικά), θα ενώσει όλο τον κόσμο σε μια παγκόσμια ανθρωπότητα την οποία θα διευθύνει... Ο αληθινός Μεσσίας, που έστειλε ο Πατέρας Θεός να σώσει τον κόσμο, δηλ. να τον απαλλάξει από την τυραννία του Διαβόλου (από το κακό, την αμαρτία και το θάνατο), να τον αναστήσει και να του χαρίσει αιώνια και αθάνατη ζωή, ο Θεάνθρωπος  Ιησούς Χριστός δεν έχει θέση σ' αυτόν τον δήθεν «νέο κόσμο».

Η σύγχρονη θρησκεία της Νέας Εποχής του Υδροχόου δραστηριοποιείται στις κοινωνίες με χιλιάδες Αποκρυφιστικές κινήσεις και ομάδες, που κινούνται στους χώρους της Τέχνης, του Πολιτισμού, της Μουσικής, του Χορού, του Αθλητισμού, της φιλοσοφίας, της Γνώσης κλπ. Η Νέα Εποχή απεργάζεται τους πόθους του Διαβόλου, μέσω του Αντιχρίστου, για ανατροπή του κόσμου και παγκόσμια κυριαρχία. Ο διάβολος είναι ο Θεός της θρησκείας της Νέας Εποχής του Υδροχόου στη θέση του φανερωμένου στον κόσμο αληθινού Τριαδικού Θεού από τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό.

Το παρόν άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Πληροφόρηση" Σεπτεμβρίου - Οκτωμβρίου 2015

 ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ