Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ραδιοφωνικός σταθμός

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου, 2011

ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΒΑΡΑΛΗ, ΔΙΕΥΘΥΝΤΟΥ Ρ/Σ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ"  

Η ιστορία της  «Ορθόδοξης Μαρτυρίας» του ραδιοφώνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού είναι ένα ταξίδι που αφετηρία του βρίσκεται στα 1992 επί Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστοδούλου τότε Μητροπολίτου Δημητριάδος. Ένας μεγάλος σταθμός της ιστορίας αυτής είναι η εκ βάθρων ανανέωση από τον νυν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Εκκλησίας της Δημητριάδος κ.κ. Ιγνάτιο, το 2001 με την δημιουργία ψηφιακού υποβάθρου για την επεξεργασία και την μετάδοση των εκπομπών. Η ανανέωση αυτή ολοκληρώθηκε με την μεταφορά του ραδιοφωνικού σταθμού στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στα Μελισσιάτικα, το 2005. Σήμερα η «Ορθόδοξη Μαρτυρία» όπως και τα περισσότερα εκκλησιαστικά ραδιόφωνα είναι από τα λίγα εναπομείναντα  ραδιόφωνα λόγου στις ραδιοφωνικές συχνότητες και το γεγονός ότι έχει μέση προβολή εβδομαδιαίας ακροαματικότητας τους 10.000 ακροατές είναι ένα γεγονός το οποίο έχει καταγραφεί  στις επίσημες μετρήσεις του Υπουργείου Τύπου  και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.            

Ο ακροατής έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει την ημέρα του παρακολουθώντας την Θεία Λειτουργία σε ζωντανή μετάδοση από το Ιερό Παρεκκλήσιο Άγιου Νεκταρίου Στην συνέχεια θα ακούσει  το συναξάρι της ημέρας και τις τοπικές ειδήσεις με μια διαφορετική ματιά. Ακολουθεί ένα περιοδικό ποικίλης ύλης όπου αξιόλογοι άνθρωποι εντός και εκτός πόλης εκθέτουν τις αξίες τους για την ζωή και της απόψεις τους για την  Εκκλησία.  Στη συνέχεια εκτός  των εκπομπών πνευματικής οικοδομής, που είναι αρκετές θα έχει την ευκαιρία να μάθει νέα από συλλόγους που λειτουργούν σε εθελοντική βάση και προσφέρουν στην κοινωνία και των συνάνθρωπο μας, θα ακούσει εκπομπές με επιστημονικό ενδιαφέρον, νέα από όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες στον κόσμο. Τέλος οι ακροατές θα  έχουν την ευκαιρία να ακούσουν  αναμεταδόσεις προγραμμάτων από το ραδιόφωνο της Εκκλησίας της Ελλάδος αλλά και από τη Πειραϊκή Εκκλησία. Ο στόχος του προγράμματος της «Ορθόδοξης Μαρτυρίας» είναι να προβληματίσει, να ψυχαγωγήσει, να ενημερώσει, και να ωφελήσει πνευματικά τους ακροατές, οι οποίοι παραμένουν στο κέντρο όλων των προσπαθειών της.            

Το ραδιόφωνο της Ιεράς Μητροπόλεως προσπαθεί να  αποτελεί το κέντρο επικοινωνίας της ζωής της τοπικής Εκκλησίας αλλά και της τοπικής κοινωνίας . Μέσω αυτού μεταδίδονται όλα τα συνέδρια και οι εκδηλώσεις  που πραγματοποιούνται στο Συνεδριακό Θεσσαλίας.


Φωτογραφίες







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ