Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Γιορτή για τους Νέους της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος

Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου, 2011

pita_syndesmou_neon2

Εορταστική εκδήλωση αφιερωμένη στους Νέους της Τοπικής Εκκλησίας, διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Νέων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας (3/1), στην οποία συμμετείχαν φοιτητές της περιοχής μας, μέλη των Μεταλυκειακών ενοριακών συνάξεων, καθώς και νέοι εργαζόμενοι ηλικίας 18 -35 ετών. Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος και ομάδες νέων από την Αθήνα, της Θεσσαλονίκη, τον Πειραιά και την Ξάνθη.

 


 

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος ευλόγησε την Βασιλόπιττα του Συνδέσμου Νέων και παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των συμμετεχόντων. Είχε, επίσης, την ευκαιρία προσωπικής επικοινωνίας και συζήτησης μαζί τους, κατά την οποία μίλησε για την χαρά. Αναφέρθηκε στον Άγιο Σεραφείμ του Σάρωφ, ο οποίος προσφωνούσε τους ανθρώπους με τον χαιρετισμό "Χριστός Ανέστη Χαρά μου" και τον αντιδιέστειλε με την κατάσταση των ημερών μας και την νοοτροπία που υποδεικνύει το πνεύμα της εποχής, ότι ο διπλανός μας είναι η κόλασή μας.

Ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι πρέπει να κρατήσουμε αυτή την χαρά, που προέρχεται από την πίστη μας στον Χριστό και να την μεταδώσουμε και στους άλλους νέους. Εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την δράση του Συνδέσμου Νέων της τοπικής Εκκλησίας που έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα πανελλήνιο δίκτυο νέων.

Επίσης παρότρυνε τους νέους να κάνουν ό,τι μπορούν για το παρόν και το μέλλον του τόπου και επισήμανε ότι η μεγαλύτερη παγίδα είναι να μην κάνουμε τίποτα επειδή δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Χαρακτηριστικά είπε ότι «οι νέοι βλέποντας την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας μπορεί, ίσως, ν' απογοητευτούν, δεν πρέπει, όμως, να γονατίσουν παρά μόνο για προσευχή»

Ακολούθησε πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.


Φωτογραφίες







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ