Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ρουμανία, 7/5/2013-12/5/2013

Πέμπτη, 21 Μαρτίου, 2013
Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί  από 7/5/2013-12/5/2013 στη Ρουμανία (Σόφια, Βουκουρέστι, Νεαμτς, Μπρασοφ, Μοναστηρια Ρουμανίας). Η τιμή συμμετοχής κατ' άτομο ανέρχεται στο ποσό των 370 ευρώ.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
6ήμερης Οδικής προσκυνηματικής εκδρομής

ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ της ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

(ΣΟΦΙΑ – ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ – ΝΕΑΜΤΣ, ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ – ΜΠΡΑΣΟΒ)
 
07 – 12 ΜΑΪΟΥ 2013
07/05 ΤΡ         ΒΟΛΟΣ – ΣΟΦΙΑ 
Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 08.00 από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού για τη Σόφια. Διέλευση των συνόρων και επίσκεψη της Μονής του Αγίου Ιωάννη της Ρίλα, μονόκλιτη βασιλική μονή, η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη μονή της Βουλγαρίας, σε υψόμετρο 1.147 μ. όπου θα θαυμάσουμε τον πύργο και τα κελιά των μοναχών. Συνεχίζουμε για Σόφια, άφιξη το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση. 

08/05 ΤΕ         ΣΟΦΙΑ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ
Πρόγευμα στο ξενοδοχείο και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Μικρή περιήγηση στην πόλη, προσκύνημα στον Ιερά Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, στον καθεδρικό ναό της Σόφιας και άμεση αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και άμεση περιήγηση και ξενάγηση στην πόλη. Θα δούμε την  Αψίδα του Θριάμβου, τη Βουλή, την κεντρική βιβλιοθήκη, το βασιλικό παλάτι, το Πανεπιστήμιο κ.α. αξιοθέατα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση. (Χλμ. 372)

09/05 ΠΕ          ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΝΕΑΜΤΣ
Πρόγευμα και αναχωρούμε για την πόλη Νέαμτς όπου βρίσκονται τα Μοναστήρια της Ρουμανίας. Διέλευση από την πόλη Bacau και επίσκεψη των Μονών Agapia, Secu και Sixastria. Επιστροφή στην Νέαμτς, διανυκτέρευση. 
 
10/05 ΠΑ ΝΕΑΜΤΣ - ΜΠΡΑΣΟΒ
Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο. Μετά από μια διαδρομή στις πεδιάδες της Ρουμανίας, φτάνουμε στην  πρωτεύουσα της Τρανσυλβανίας, το Μπρασόβ, ξεκινώντας άμεσα την ξενάγηση και περιήγηση στην ορεινή γραφική πόλη, με τους δρόμους και τα κτίσματα του 18ου αιώνα. Θα περπατήσουμε  στα όμορφα δρομάκια της πόλης, θα επισκεφθούμε την Μαύρη Εκκλησία, με το περίφημο αρμόνιο και την πολύτιμη συλλογή περσικών χαλιών, θα δούμε το Δημαρχείο της πόλης, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το πρώτο τυπογραφείο όπου τυπώθηκε η ρουμανική γλώσσα. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

11/05 ΣΑ         ΜΠΡΑΣΟΒ - ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 
Μετά το πρωινό αναχωρούμε για τα θρυλικά Καρπάθια. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα Πράχωβα, φτάνουμε στο Μπραν, και θα επισκεφθούμε το Bran Castle, όπου έζησε ο αιμοσταγής ηγεμόνας της Ρουμανίας Βλαντ Τσέπες και τον οποίο ο μύθος συνέδεσε με τον φοβερό κόμη Δράκουλα. Αναχώρηση για το Βουκουρέστι. Κατά τη διαδρομή, θα σταματήσουμε στην Σινάια, όπου θα επισκεφθούμε το ανάκτορο των Χοετζόλερν, βασιλιάδων της Ρουμανίας, γνωστό ως Πέλες και θα δούμε το παλάτι της συζύγου του βασιλιά, το μικρό Πέλες, το Πελουσόρ, ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ανάκτορα της Ευρώπης για τις συλλογές σπάνιων αριστουργημάτων που κοσμούν τα δωμάτιά του. Άφιξη στο Βουκουρέστι, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, ελεύθερος χρόνος, διανυκτέρευση.

12/05 ΚΥ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ - ΒΟΛΟΣ
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για Ελλάδα. Διέλευση συνόρων και άφιξη το βράδυ, μετά τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση και γεύμα, στον Βόλο.
- ΤΕΛΟΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ -

                   ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·        Μεταφορά,περιηγήσεις,εκδρομές  με πολυτελές πούλμαν
·        Διανυκτερεύσεις πέντε (5) σε ξενοδοχείο 4*,
·        μία (1) στην Σόφια, δύο (2) στο Βουκουρέστι,
·        μία (1) στο Νέαμτς, μία (1) στο Μπρασόβ σε δίκλινα
·        δωμάτια με πρωινό και ένα γεύμα την ημέρα, συνολικά πέντε (5)
·        Ελληνόφωνας ξεναγός σε όλη τη διαδρομή στη Ρουμανία
·        Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

·      Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους και αξιοθέατα και ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στο πρόγραμμα
 
ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΡΟΜΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ Ή ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΕΧΡΙ 15 Απριλίου 2013

 
Προκαταβολή με τη δήλωση 170€.Αρ. Λογ. Eurobank 0026-0159-80-0200266217 στο όνομα Χαχαμίδης Χρίστος.
 (Σε περίπτωση ακύρωσης της συμμετοχής η προκαταβολή δεν επιστρέφεται).
·       Ο υπεύθυνος της εκδρομής είτε για την καλύτερη έκβαση της εκδρομής είτε για διαφόρους άλλους απρόβλεπτους  λόγους κακοκαιρίας απεργιών κλπ. Έχει το δικαίωμα της αλλαγής του προγράμματος οι δε συμμετέχοντες στην εκδρομή αποδέχονται αυτό ανεπιφύλακτα.

·       Πληροφορίες δηλώσεις στον υπεύθυνο της εκδρομής π Χρήστο Χαχαμίδη τηλ: 6972094835 και email chachamidis@yahoo.gr







ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ