Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Χορωδία Ι.Μ. Δημητριάδος

Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, 2010


Η Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος στο πλαίσιο της ευρύτερης προσφοράς της προς τη νεότητα, συγκρότησε Παιδική και Νεανική Χορωδία.

Σκοπός της Χορωδίας είναι η διοργάνωση υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου εκδηλώσεων, συντελώντας στην ενίσχυση του Ιεραποστολικού έργου της Εκκλησίας μέσω καλλιτεχνικής δημιοργίας και έκφρασης, της ανάδειξης και ενεργοποίησης των καλλιτεχνικών ταλέντων των νέων και της γενικότερης πολιτιστικής παρέμβασης της Εκκλησίας στην κοινωνία.

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία παρουσιάζει ένα ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα, σε εκδηλώσεις που είτε οργανώνει η ίδια, είτε συμμετέχει σε συναυλίες με εξαιρετική επιτυχία, συγκεντρώνοντας κολακευτικά σχόλια, τόσο για την οργάνωση και την άψογη παρουσία της, όσο και για την απόλυτη αρμονία του φωνητικού συνόλου.

Το ετήσιο πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Χορωδίας πλαισιώνεται από εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές εκδρομές, προσκηνυματικές εξορμήσεις, συμμετοχή σε λατρευτικές συνάξεις κλπ.

Οι στόχοι της Χορωδίας είναι:

  • Η δημιουργική απασχόληση παιδιών και εφήβων ηλικίας 8-18 ετών μέσα από το χορωδιακό σύνολο.
  • Η οργάνωση ενός μουσικού σχήματος που θα αντιπροσωπεύει την τοπική εκκλησίας μας στα μουσικά δρώμενα στην πόλη του Βόλου, στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό.
  • Η γνωριμία του νέου ανθρώπου με τον κόσμο της μουσικής μέσω της καλλιέργειας της ανθρώπινης φωνής.
  • Η συμμετοχή σε συναυλίες υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου, σε φεστιβάλ και χορωδιακούς διαγωνισμούς.

  • Φωτογραφίες







    ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ