Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μας διχάσει». Λαμπρά τα Θεοφάνεια στο Βόλο

Κυριακή, 6 Ιανουαρίου, 2013



Mε λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων στο Βόλο, με επίκεντρο τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου, όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος τέλεσε την πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, παρουσία πλήθους πιστών. Στο τέλος της Θείας Λειτουργία ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, στην οποία παρέστησαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Δήμαρχος Βόλου κ. Πάνος Σκοτινιώτης, οι Βουλευτές Μαγνησίας κ.κ. Αθανάσιος Νάκος και Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η ηγεσία των Στρατιωτικών, Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

    Αμέσως μετά ξεκίνησε η καθιερωμένη λιτανεία στους δρόμους της πόλης, με κατεύθυνση την παραλία του Βόλου, όπου, από ειδικά διαμορφωμένο σκάφος, έγινε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Παγασητικού. Επτά νέοι άνδρες βούτηξαν στα παγωμένα νερά, αψηφώντας το δριμύ ψύχος και δέχθηκαν από τα χέρια του Σεβασμιωτάτου έναν ασημένιο Σταυρό ως ευλογία.

    Απευθυνόμενος στο συγκεντρωμένο πλήθος ο κ. Ιγνάτιος εκθείασε την αδελφοσύνη και την αλληλεγγύη που επέδειξε ο λαός μας και τα φετινά Χριστούγεννα, «ενώνοντας τα χέρια του σε μια αλυσίδα αγάπης, θυσίας, προσφοράς και δύναμης...» Σε άλλο σημείο ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε ότι η Βάπτιση του Κυρίου είναι η απαρχή του απολυτρωτικού του έργου: «πλέον ο Χριστός εισέρχεται στην ζωή όλου του κόσμου, δίνει νέο νόημα στην ιστορία, αγιάζει την κτίση, ευλογεί τις ψυχές και μάς καλεί σε μια πορεία σωφροσύνης, υπομονής, αλληλεγγύης και αγάπης...»

    Ο Σεβασμιώτατος κάλεσε τον λαό να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα και την αισιοδοξία: «να μην κρεμάσουμε τα χέρια μας από απελπισία, αλλά τις δύσκολες στιγμές να στρέφουμε τα βλέμματα στον ουρανό, εκεί απ' όπου πηγάζει η ελπίδα των ψυχών μας, το φως της ζωής μας, η απαντοχή και η δύναμή μας, ο Χριστός...»

     Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε και κατά την νέα χρονιά «να πορευτούμε με αγιότητα και σωφροσύνη. Όλοι να γευτούμε τους καρπούς της αγάπης και της ενότητας και προπαντός, να μην επιτρέψουμε σε κανένα να μάς διαιρέσει και να μάς διχάσει. Η ενότητα είναι το όπλο μας, η προσευχή και η πίστη μας η δύναμή μας...»




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ