Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ο λαός μας εμπιστεύεται τον Ελληνικό Στρατό». Ποιμαντική Επίσκεψη του Σεβασμιωτάτου στην 9η Μ.Σ.Ε.Π.

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου, 2013



Ποιμαντική επίσκεψη στην 9η Μ.Σ.Ε.Π. της Πολεμικής Αεροπορίας στο Πλιασίδι Πηλίου, πραγματοποίησε την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Τον Σεβασμιώτατο, υποδέχθηκε ο Διοικητής της μονάδος, στη συνέχεια ευλόγησε την Βασιλόπιτα και είχε την ευκαιρία να απευθύνει πατρικές  σκέψεις στους παρευρισκομένους. Μεταξύ άλλων είπε χαρακτηριστικά « Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την πρόσκληση. Θέλω να σας πω ότι κάθε φορά που ατενίζω προς το Πήλιο, σας σκέφτομαι, προσεύχομαι και εύχομαι. Ξέρω ότι υπηρετείτε σε έναν ευαίσθητο τομέα.... Ήλθα με την καρδιά μου για να σας συγχαρώ για το έργο που επιτελείτε. Να σας ευχηθώ Καλή και Ευλογημένη χρονιά σε σας και τις οικογένειές σας..... Ξέρω ότι υφίσταστε και εσείς τις συνέπειες μιας πορείας των χρόνων που προηγήθηκαν και που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση σήμερα... Είμαι όμως βέβαιος ότι όλοι αντιλαμβάνεστε πως τούτες τις ώρες και τούτο τον καιρό στην πατρίδα μας, προέχει το αίσθημα της ασφάλειας και της εμπιστοσύνης. Και θέλω να σας πω ότι ο λαός μας, εμπιστεύεται ολόκληρο τον Ελληνικό στρατό. Γιατί ξέρει ότι όλοι σας υπηρετείτε με καρδιά και με αγάπη στην πατρίδα..... Σήμερα, πρέπει να δημιουργήσουμε και να ζήσουμε σε ένα κλίμα εμπιστοσύνης. Δυστυχώς, στις μέρες μας επικράτησε η καχυποψία. Και η καχυποψία, σκοτώνει τις σχέσεις, δεν επιτρέπει να αναπτυχθεί η αλληλεγγύη και η αγάπη, καταστρέφει το πρόσωπο. Ίσως ο Θεός μας δοκιμάζει πλέον, για να ξαναβρούμε αξίες που είχαμε λησμονήσει και είχαμε χάσει.... Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε μια προσπάθεια να κρατήσουμε ζωντανή την ελπίδα στην πατρίδα μας και κυρίως στα νιάτα μας.»

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ