Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Το νέο τεύχος της «Πληροφόρησης»

Τρίτη, 8 Μαρτίου, 2011



Κυκλοφορήθηκε το νέο τεύχος της Εφημερίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Πληροφόρηση», του μηνός Φεβρουαρίου 2011.

Στο τεύχος φιλοξενούνται δύο κείμενα του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου: Το μήνυμά του για την εορτή των Τριών Ιεραρχών, με τίτλο «Ο λόγος τους νηφάλιος, ζωντανός και πνευματικός» και το άρθρο του για τον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, επ' ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών ετών από την εις Κύριον εκδημία του, με τίτλο «Χριστόδουλος: ο Αρχιεπίσκοπος των αγώνων και της αγωνίας»

Στην πρώτη σελίδα δημοσιεύεται άρθρο του κ. Στυλιανού Πελασγού, Αφηγητού, Παιδαγωγού και Συγγραφέα, με τίτλο «Παιδαγωγικές σκέψεις για τη μορφή και το νόημα των λέξεων»

Δημοσιεύονται, επίσης, το Ψήφισμα της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. για την απόδοση των αναγνωσμάτων της Παλαιάς Διαθήκης στην δημοτική,

Κείμενο που επιμελήθηκαν οι αδελφές της Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών, σχετικά με το κομποσκοίνι, με θέμα «Ένας καλός σύντροφος»,

Άρθρο του κ. Δημοσθένη Λέμα, Θεολόγου, τ. Γυμνασιάρχου, με θέμα «Η Μυστηριακή ζωή των πιστών»,

Δισέλιδο άρθρο του «Χρυσηλίου του Κυπρίου», με τίτλο «Ο αποχριστιανισμός και ο σκονισμένος καθρέπτης», καθώς και

Κείμενο του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος π. Αμφιλοχίου Μήλτου, Θεολόγου - Φιλολόγου, με τίτλο «Το «Αμήν» στη Θεία Λατρεία και η συμμετοχή των πιστών»

Στο τελευταίο τετρασέλιδο φιλοξενούνται ειδήσεις και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από εκδηλώσεις και εορτές της τοπικής Εκκλησίας του μηνός Ιανουαρίου.

Η «Πληροφόρηση» διατίθεται δωρεάν από τους Ιερούς μας Ναούς, ενώ κυκλοφορεί και σε ηλεκτρονική έκδοση εδώ!





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ