Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εκδήλωση κατά της Ενδοσχολικής βίας από την Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών

Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2013



  Η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία «Πορεία Υγείας» και τον Σύνδεσμο Νέων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, εν όψει της πανελλήνιας ημέρας κατά της ενδοσχολικής βίας, διοργανώνει το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου, εκδήλωση με θέμα: «Από την Οργή στην Βία».

  Η εκδήλωση εντάσσεται στην ευρύτερη πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, υπό τον τίτλο «Διάλογοι Θεολογίας και Ψυχολογίας», προκειμένου να φέρει σε επαφή την Επιστήμη, την Εκκλησία και την Κοινωνία, σε έναν ανοικτό διάλογο στο πεδίο των σύγχρονων ψυχοκοινωνικών προβλημάτων, με στόχο την δημιουργία ενός νέου παραδείγματος. Δημιουργεί, έτσι, έναν τόπο συνάντησης και μια ευκαιρία συνδιαλλαγής των επιστημών της Θεολογίας, της Ψυχολογίας και της Παιδαγωγικής.

  Σε αυτή την συνάντηση θα φωτισθεί το σύγχρονο και εντεινόμενο φαινόμενο της βίας, που απαντάται σε επίπεδο ενδοοικογενειακό και ενδοσχολικό. Στόχος είναι να αναλυθούν τα αίτια του φαινομένου, να παρουσιασθούν οι συνθήκες εκδήλωσής του και να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης και μηχανισμοί πρόληψης της εξάπλωσής του.

  Προσκεκλημένοι ομιλητές θα είναι η κ. Ελένη Διδασκάλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία θα μιλήσει με θέμα «Εκφοβισμός-Θυματοποίηση στο πλαίσιο του σχολείου» και ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, που θα αναπτύξει το θέμα «Ψηλαφώντας τη διαγενεακή σύγκρουση».

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ