Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Σύναξη Κατηχητών επαρχίας Αλμυρού

Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2013



   Με τη συμμετοχή του συνόλου των Ιερέων - Υπευθύνων Νεότητος και των Κατηχητών των Ενοριών της Αρχιερατικής Περιφέρειας Αλμυρού, πραγματοποιήθηκε, στις 28/2, η δεύτερη, κατά σειρά, συνάντηση Στελεχών του Νεανικού έργου, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, στο Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού.

   Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Φλάκης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Βόλου και Υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Κατήχηση και Θεία Λατρεία». Ο πατήρ Κωνσταντίνος στην τόνισε πως η κατηχητική προσπάθεια θα πρέπει πρωτίστως να αποσκοπεί στη συμμετοχή του παιδιού και του εφήβου στη λογική λατρεία της Εκκλησίας, ενώ μοιράστηκε με τους παριστάμενα στελέχη νεότητος εμπειρίες από την πολυετή πορεία και προσφορά του στο χώρο της Χριστιανικής αγωγής των νέων.

   Στη συνέχεια οι Ιερείς και τα λαϊκά στελέχη είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις και τους προβληματισμούς  τους για το κατηχητικό έργο που επιτελείται, ενώ από κοινού προγραμμάτισαν τις επόμενες δραστηριότητες που πρόκειται να υλοποιηθούν σε τοπικό επίπεδο, δίδοντας μαρτυρία πίστης και ενότητας.

   Η επόμενη και τελευταία, για το ιεραποστολικό έτος 2012 - 2013, συνάντηση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί περί τις αρχές Απριλίου.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ