Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο - Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

Παρασκευή, 11 Μαρτίου, 2011Με την δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια θα εορτασθεί η Κυριακή της Ορθοδοξίας (13/3/2011) στο Βόλο, κατά την οποία η Εκκλησία μας εορτάζει την επέτειο της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων, που πραγματοποιήθηκε το 843 μ.Χ. στην Κωνσταντινούπολη και σήμανε την λήξη της περιόδου της Εικονομαχίας. Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου, όπου θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Κατά τη Θεία Λειτουργία ο κ. Ιγνάτιος θα τελέσει την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου π. Δημητρίου Κοτρώτσου, πρώην αθλητού της Κωπηλασίας και πρώτου εθελοντού Κληρικού της Τοπικής Εκκλησίας.

Αμέσως μετά θα ξεκινήσει η Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στο προαύλιο του Ναού, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου και του πιστού λαού.

 

Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός

 

Ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός θα τελεστεί την Κυριακή της Ορθοδοξίας (13/3/2011), στις 6 μ.μ. στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου. Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος θα συνεχίσει την σειρά των κατανυκτικών ομιλιών του με θέμα «Άνθρωπος: η κορωνίδα της δημιουργίας»

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ