Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ημερίδα της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών για την ενδοσχολική βία (+video)

Δευτέρα, 11 Μαρτίου, 2013



Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σχετική εκδήλωση στο Δημαρχείο Βόλου

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση που διοργάνωσε η Ακαδημία Θεολογικών Σπουδών, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Εταιρεία «Πορεία Υγείας» και τον Σύνδεσμο Νέων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος, το Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 με θέμα: «Από την Οργή στην Βία».

    Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημαρχείου του Βόλου οι ομιλητές ανέπτυξαν επίκαιρα θέματα που σχετίζονται με την έξαρση της βίας που παρατηρείται στις μέρες μας. Η κ. Ελένη Διδασκάλου, Επίκουρη Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε με θέμα «Εκφοβισμός-Θυματοποίηση στο πλαίσιο του σχολείου», και αφού περιέγραψε το πρόβλημα, σκιαγράφησε εν συνεχεία τις προσωπικότητες του θύματος και του θύτη αλλά και των παρατηρητών και ανέπτυξε τις διαστάσεις που έχει πάρει ένα τέτοιο θέμα στις μέρες μας, τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

    Απο τη μεριά του ο π. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμόρφωσης Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ανέπτυξε το θέμα «Ψηλαφώντας τη διαγενεακή σύγκρουση». Συνεχίζοντας τα όσα είπε η κ Διδασκάλου συνέδεσε τις εκδηλώσεις της σχολικής βίας με τις πτυχές και τις μορφές της ενδοοικογενειακής βίας που έχουν ως αφορμή τη διαφορά των γενεών, δηλαδή το "χάσμα γενεών" όπως συχνά λέγεται. Επικεντρώθηκε στα προβλήματα των νέων στην περίοδο της εφηβείας που συμπίπτουν με ανάλογα προβλήματα των γονέων που βρίσκονται στη μέση ηλικία.

    Ακολούθησε πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με πληθώρα ερωτήσεων και τοποθετήσεων τις οποίες απάντησαν ή σχολίασαν οι ομιλητές, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με προσλαλιά του Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

    Την εκδήλωση συντόνισαν ο π. Χρίστος Χαχαμίδης, Δρ Θεολογίας, μέλος του Δ. Σ. της Ακαδημίας Θεολογικών Σπουδών και Γεν. Γραμματέας του Συνδέσμου Νέων της Ι. Μητροπόλεως Δημητριάδος και η Ιωάννα Γεωργιάδου, Κλινική Ψυχολόγος και ιδρυτικό μέλος της Κοινωφελούς Εταιρείας "Πορεία Υγείας". 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ