Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Σε προσευχή για την Κύπρο κάλεσε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος. Λαμπρή η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο

Κυριακή, 24 Μαρτίου, 2013



      Με την δέουσα λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Βόλο. Επίκεντρο του εορτασμού ήταν ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίου Νικολάου, όπου της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Τον κ. Ιγνάτιο πλαισίωσαν οι Ιερείς του Ναού και πλήθος πιστών.

          Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε στις κρίσιμες ώρες που διέρχεται η Μεγαλόνησος Κύπρος και κάλεσε τον λαό σε θερμή και καρδιακή προσευχή, «ούτως ώστε οι ηγεσία της Κύπρου να λάβει τις κατάλληλες και ενδεδειγμένες αποφάσεις που θα εξασφαλίσουν το παρόν και θα εγγυηθούν τον μέλλον της». Τόνισε, επίσης, ότι «πάντοτε, σε περιόδους κρίσης, το καταφύγιο για τον Ελληνισμό ήταν η πίστη στον Ιησού Χριστό και η ενοποιός δύναμή του η Εκκλησία μας». Αναφερόμενος, τέλος, στον εορτασμό της Ορθοδοξίας επεσήμανε ότι «η σημερινή γιορτή αφορά την νίκη της αλήθειας της Εκκλησίας, απέναντι στην αυθαιρεσία της πολιτικής εξουσίας της εποχής της Εικονομαχίας, που οδήγησε σε 120 χαμένα χρόνια, περίοδο αναταραχών και συγκρούσεων, περίοδο δοκιμασίας της ενότητας της Εκκλησίας. Τελικά, όμως, επεκράτησε το δίκαιο της Εκκλησίας του Χριστού και της Ορθόδοξης πίστης και αυτό είναι ένα κορυφαίο μήνυμα που πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν όλες τις εποχές»

          Ακολούθησε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνων στον περίβολο του Μητροπολιτικού Ναού, κάτω από χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες και τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου. Στη διάρκεια της λιτανείας έγινε η επίσημη απαγγελία του Συμβόλου της Πίστεως και του Συνοδικού της Ορθοδοξίας.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ