Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Προσκύνημα της Παναγίας Κυκκώτισσας στο Βόλο

Δευτέρα, 1 Απριλίου, 2013



   Την Ιερά Εικόνα της Παναγίας Ελεούσης της Κυκκώτισσας, προερχόμενη από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου & Ορεστιάδος, υποδέχθηκαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του λαού της Τοπικής μας Εκκλησίας και ο Θεοφ. Επίσκοπος Πύργου (Πατριαρχείο Αντιοχείας) κ. Ηλίας, την Κυριακή 31/3, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βόλου. Η Ιερά Εικόνα παρέμεινε προς προσκύνηση στο Ναό κατά τη διάρκεια του Β΄ Κατανυκτικού Εσπερινού.

   Στο τέλος του Εσπερινού μίλησε ο Επίσκοπος Πύργου κ. Ηλίας, ο οποίος αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν οι Χριστιανοί στη Μέση Ανατολή, ύστερα από τις ραγδαίες ανατροπές στην περιοχή.  

  Σύμφωνα με το διασωθέν ιστορικό, η Θαυματουργή Εικόνα, που είναι αντίγραφο εκείνης που βρίσκεται στην Ιερά Μονή Κύκκου στην Κύπρο, φυλασσόταν στο Μετόχι της Μονής στην Αδριανούπολη της Ανατολικής Θράκης έως την Μικρασιατική καταστροφή. Το 1922, μεταφέρθηκε από τους πρόσφυγες της Ανδριανούπολης στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, όπου και φυλάσσεται μέχρι σήμερα.

 

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ