Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ομιλίες πνευματικής οικοδομής στο Κέντρο νεότητος Αλμυρού

Πέμπτη, 11 Απριλίου, 2013    Τη Δευτέρα 8/4, στα πλαίσια των πνευματικών ομιλιών, που πραγματοποιούνται στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού, μίλησε ο Αρχιμ. Νεκτάριος Υφαντίδης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Άνω Ξενιάς, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα "Ο Σταυρός του Κυρίου στη ζωή του ανθρώπου"

   Ο π. Νεκτάριος, στην μεστών εννοιών ομιλία του, έκανε λόγο για το πραγματικό νόημα του Σταυρού στη ζωή του ανθρώπου. "Η θυσία του Σταύρου" ανέφερε, "σώζει όλη την ανθρωπότητα από πνευματικό θάνατο. Όπως ο ίδιος ο Κύριος σήκωσε το Σταυρό Του, έτσι κι εμείς καλούμαστε να σηκώσουμε τον δικό μας και να πορευόμαστε μέσα στην κοινωνία. Η ζωή συνεχίζεται και η σωτηρία κρύβεται στην αγάπη, δηλαδή τη θυσία του Σταύρου"

   Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 6.30 μ.μ., θα μιλήσει ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου Βόλου, με θέμα "Ο Πνευματικός Πατέρας σύμφωνα με τις υποθήκες του Γέροντος Σωφρονίου Ζαχάρωφ του Έσσεξ".

   Τέλος, την Κυριακή 14 Απριλίου στις 5.00 το απόγευμα θα προβληθεί ταινία για τα παιδιά Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου, με τίτλο: "ΙΗΣΟΥΣ: Η ζωή Του, μέσα από τα μάτια μιας παρέας παιδιών".

 

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ