Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Ολοκληρώθηκε η σειρά των πνευματικών ομιλιών στο Κέντρο Νεότητος Αλμυρού

Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2013



    Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 15/4, για το τρέχον ιεραποστολικό έτος, η σειρά ομιλιών πνευματικού περιεχομένου που διοργάνωσε το Κέντρο Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού.

   Τελευταίος ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο πνευματικός Πατέρας σύμφωνα με τις υποθήκες του Γέροντος Σωφρονίου Ζαχάρωφ του Έσσεξ»

   Ο π. Χαρίλαος στην από στήθους, γλαφυρότατη ομιλία του, έκανε αναφορά στον βίο και στην πνευματική παρακαταθήκη του Γέροντος Σωφρονίου Ζαχάρωφ, τονίζοντας ιδιαίτερα τον ρόλο του πνευματικού πατέρα στη ζωή και την πνευματική τελείωση του Χριστιανού.

   Παρά το γεγονός ότι το Κέντρο λειτούργησε για πρώτη χρονιά, η προσέλευση του κόσμου υπήρξε αθρόα. Για το λόγο αυτό, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αλμυρού, Πρωτ. Γεώργιος Μπέκας, καθώς και ο Υπεύθυνος Προγραμμάτων του Κέντρου Νεότητος Επαρχίας Αλμυρού, ευχαριστούν τους προσκεκλημένους ομιλητές, οι οποίοι, δίχως να υπολογίσουν αποστάσεις και κόπο, βρέθηκαν στην περιοχή του Αλμυρού και οικοδόμησαν πνευματικά τους πιστούς, καθώς και όλους όσοι παρευρέθηκαν στις εβδομαδιαίες ομιλίες και στήριξαν ποικιλοτρόπως τις δραστηριότητες του Κέντρου.

   Τέλος, την Κυριακή 14/4 προβλήθηκε η ταινία "ΙΗΣΟΥΣ. Η ζωή Του, μέσα από τα μάτια μιας παρέας παιδιών". Μετά την προβολή της ταινίας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για την εορτή του Πάσχα και να μυηθούν καλύτερα στο σκοπό και το νόημα της Μεγάλης Εβδομάδας των Παθών του Κυρίου μας.

   Η επόμενη προβολή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου στις 5 μ.μ. με  την ταινία: "Αυτοκίνητα" (Cars).

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ