Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Πν. Κέντρου του Αγίου Γεωργίου Βόλου. Νέος Διάκονος στην Τοπική μας Εκκλησία

Δευτέρα, 6 Μαϊου, 2013



Τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Βόλου λειτούργησε σήμερα, 2η ημέρα του Πάσχα, ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, σε κλίμα Αναστάσιμης χαράς, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών και πλήθος πιστών.

 

Κατά την Θεία Λειτουργία ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία του εθελοντού Κληρικού π. Αλεξάνδρου Τζανή. Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος παρότρυνε τον χειροτονούμενο να μη λησμονήσει ποτέ ότι οι Κληρικοί είμαστε και πρέπει να παραμείνουμε διάκονοι του λαού του Θεού.

Η εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αλεξάνδρου θα τελεστεί την ερχόμενη Κυριακή (του Θωμά) στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Θωμά Αερινού, όπου θα τοποθετηθεί ως Εφημέριος.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο κ. Ιγνάτιος τέλεσε τα εγκαίνια του νεόδμητου Πν. Κέντρου της ενορίας. Στην προσφώνησή του ο Προϊστάμενος του Ναού π. Σπυρίδων Παγωνάρης, έκανε μια αναδρομή στην ιστορία της ανεγέρσεως του Πν. Κέντρου και ευχαρίστησε του ενορίτες και τους δωρητές για την πολύτιμη βοήθειά τους. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους κ.κ. Κων/νο Λούλη και Νικόλαο Δεληγεώργη για τις σημαντικές χορηγίες τους. Εκ μέρους της ενορίας, αναμνηστικές πλακέτες επέδωσε ο Σεβασμιώτατος στους δωρητές.

Στην σύντομη ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος τόνισε ότι στην Εκκλησία ανάλογα έργα κοστίζουν πολύ λιγότερο και αυτό οφείλεται στη χρηστή διαχείριση και στον εθελοντισμό. Επεσήμανε, επίσης, ότι στην Εκκλησία τα έργα ξεκινούν χωρίς τα απαιτούμενα χρήματα και ολοκληρώνονται, σε αντίθεση με το κράτος, που ξεκινά τα δημόσια έργα έχοντας εξασφαλίσει τα απαιτούμενα χρήματα και αυτά παραμένουν ημιτελή ή ολοκληρώνονται με υπερδιπλάσια, από τα προϋπολογισθέντα, χρήματα….




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ