Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Γ΄ Μουσικολογική Εκδήλωση από τον Σύνδεσμο Ιεροψαλτών Βόλου

Παρασκευή, 18 Μαρτίου, 2011



Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις του Α΄ Κύκλου Μουσικολογικών Διαλέξεων, που διοργανώνουν ο Σύνδεσμος Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης» και το Γραφείο Πολιτιστικών θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.

Οι εκδηλώσεις απευθύνονται σε Ιεροψάλτες, Κληρικούς, μουσικούς, Καθηγητές Μουσικής, μαθητές Ωδείων - Σχολών Μουσικής - Μουσικών Σχολείων και κάθε φιλόμουσο, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν και επιμορφωθούν πάνω σε σοβαρά και, εν πολλοίς, άγνωστα, μουσικολογικά θέματα, αλλά και να συζητήσουν επ' αυτών, μέσω ενός γόνιμου διαλόγου.

Η επόμενη διάλεξη θα δοθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου (Β΄ Νηστειών) στον υπερσύγχρονο πολυχώρο του Ωδείου Φουντούλη (Αντωνοπούλου 17, στο Βόλο), με ομιλητές την κ. Σέβη Μαζέρα - Μάμαλη, Μουσικολόγο - δρ. Βυζαντινής Μουσικολογίας - καθηγήτρια / solist πιάνου, Επιστημονική συνεργάτη της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων και τον κ. Κων/νο Καραγκούνη, Θεολόγο, Υπεύθυνο Πολιτιστικών θεμάτων της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, Επίκουρο Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικολογίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών, οι οποίοι θα αναπτύξουν το θέμα «Η χειρόγραφη παράδοση της Ψαλτικής Τέχνης. Είδη και περιεχόμενο των Βυζαντινών - Μεταβυζαντινών Μουσικών Κωδίκων»





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ