Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Ποτέ δε φοβηθήκαμε και δεν εξαρτηθήκαμε από κανέναν». Νέος Εφημέριος στο Αερινό.

Δευτέρα, 13 Μαϊου, 2013



   Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αποστόλου Θωμά Αερινού λειτούργησε την Κυριακή του Θωμά (12/5) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, όπου τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π. Αλεξάνδρου Τζανή.

  Στην ομιλία του προς τον νέο Πρεσβύτερο ο κ. Ιγνάτιος, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πέρα από την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία, έχουμε και την ευλογία να τελέσουμε το μέγα της Ιεροσύνης Μυστήριο, τον καρπό της Αναστάσεως. Εάν ο Χριστός δεν καταργούσε τον Άδη, δεν ανασταινόταν, δε θα είχε κανένα νόημα η σημερινή σύναξη. Είμαστε εδώ για να κοινωνήσουμε τον Αναστάντα Χριστό και να φέρουμε το Χριστό στις καρδιές των ανθρώπων. Αυτό είναι το έργο της Εκκλησίας. Αυτό το έργο ανέθεσε ο Χριστός στους Αποστόλους. Και το έργο των Αποστόλων ανέλαβαν να συνεχίσουν οι Επίσκοποι και οι Ιερείς μέσα στην Εκκλησία, τηρώντας την Αποστολική παράδοση και παίρνοντας τη χάρη του Αγίου Πνεύματος, όπως ο Χριστός την έδωσε στους Μαθητές, την ημέρα της Πεντηκοστής. Έτσι συγκροτούν το Σώμα του Χριστού και ο Αναστημένος Χριστός παραμένει στους αιώνες.

  Αυτό είναι το έργο που καλείσαι να επιτελέσεις από δω και πέρα... όπως είπες αναλαμβάνεις ευθύνες σε μια πολύ κρίσιμη εποχή. Και γίνεσαι ένα παράδειγμα προς μίμηση. Γιατί τα πράγματα άλλαξαν στον τόπο μας. Το Κράτος μας δε μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Αλλά και η Εκκλησία δε μπορεί να μείνει και να περιμένει. Ήρθε η ώρα να αναλάβουμε ευθύνες σοβαρές και υπεύθυνες. Και μέσα σε αυτά τα πλαίσια τελώ και τη δική σου χειροτονία. Διότι εισέρχεσαι στον κλήρο, χωρίς να εγκαταλείψεις την εργασία σου... Να λοιπόν που ήρθε η ώρα για μια άλλη μαρτυρία. Μια σύγχρονη μαρτυρία, που πέρα από τη διακονία που θα έχεις στον τόπο που αγαπάς, θα διακονείς και στο χώρο της εργασίας σου...

  Ανοίχθηκε ένας νέος δρόμος για την Εκκλησία. Και σε αυτό το δρόμο θα πρέπει να βαδίσουμε. Και πιστεύω ότι τελικά ωφελημένη θα είναι η εκκλησία του Χριστού. Ποτέ δε φοβηθήκαμε και δεν εξαρτηθήκαμε από κανέναν. Γιατί είμαστε η Εκκλησία του Χριστού και όχι των ανθρώπων...»

  Ο π. Αλέξανδρος θα αναλάβει την κενωθείσα θέση του εφημερίου της ενορίας του Αερινού, εις διαδοχήν του αειμνήστου π. Κων/νου Βηλαρά. Για την διαδοχή αυτή ο Σεβασμιώτατος τόνισε: «Είσαι καρπός ενός όντως αγίου ανθρώπου. Ενός αναστάσιμου ανθρώπου. Που πίστευε και ζούσε την Ανάσταση του Χριστού, με ταπεινό χαρακτήρα, που ωφέλησε πολλές ψυχές και φρόντισε και για τη διαδοχή του. Νομίζω ότι είναι δικό του έργο αυτό που σήμερα επιτελείται. Και τον ευχαριστώ και με αυτόν τον τρόπο. Η δική σου η χειροτονία είναι και το πιο σημαντικό μνημόσυνο...»

 





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ