Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Εορτές Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ι.Μ. Δημητριάδος σε Βόλο και Αλμυρό

Δευτέρα, 20 Μαϊου, 2013



    Με αναστάσιμα χαμόγελα, έτσι όπως μόνο στα παιδικά πρόσωπα μπορούν να απεικονιστούν, πλημμύρησε ο προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Βόλου, όπου το βράδυ της Κυριακής 19/5 πραγματοποιήθηκε η Γιορτή λήξης των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος, για το τρέχον Ιεραποστολικό έτος, παρουσία πλήθους παιδιών και γονέων.

   Το πρόγραμμα της εορτής περιείχε παραδοσιακούς χορούς από χορευτικά σχήματα διαφόρων ενοριών, παρουσιάσεις των Κατηχητικών Δράσεων των ενοριών και μουσικό πρόγραμμα από νεανικό συγκρότημα.

   Την γιορτή ευλόγησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος είχε την ευκαιρία να διελεγχθεί με τα παιδιά, ενώ ευχαρίστησε τους Ιερείς και τους κατηχητές που έχουν αναλάβει το δύσκολο τομέα της κατήχησης, καθώς επίσης και τους παρευρισκομένους γονείς τόσο για την παρουσία τους, όσο και για την εμπιστοσύνη που δείχνουν στην τοπική Εκκλησία για την κατήχηση των παιδιών τους.

   Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος, απένειμε τα βραβεία και τα μετάλλια στα παιδιά των ποδοσφαιρικών κατηχητικών ομάδων που συμμετείχαν στα τουρνουά ποδοσφαίρου, που διοργάνωσε το γραφείο νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως.

   Την οργάνωση της εκδήλωσης είχε το Γραφείο Νεότητος, ενώ την εορτή παρουσίασαν οι Κατηχητές Παναγιώτης Σπανός και Φιλοκτήμων Σταμόπουλος-Σαμαράς.

 

Γιορτή λήξης στον Αλμυρό

   Εν τω μεταξύ, με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18/5 η Γιορτή Λήξης των Κατηχητικών Σχολείων των Αρχιερατικών Περιφερειών Αλμυρού και Νέας Αγχιάλου, στο αμφιθέατρο - σκακιέρα στο δάσος Κουρί Αλμυρού.

  Την εκδήλωση άνοιξε ο υπεύθυνος νεότητος της επαρχίας Αλμυρού, π. Ευστάθιος Βαρβαρέλης, ο οποίος αναφέρθηκε στο θεσμό των Κατηχητικών Σχολείων, ευχαρίστησε τα παιδιά, τους ιερείς και τους κατηχητές των Ενοριών για τη συμμετοχή τους, τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη, τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο, Αρχιμ. Μάξιμο Παπαϊωάννου και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Αλμυρού Πρωτ. Γεώργιο Μπέκα, για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο νεανικό έργο της επαρχίας Αλμυρού, καθώς και τους ανθρώπους εκείνους που προσέφεραν τα μέγιστα στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

  Τα παιδιά των Ενοριών Αγίου Δημητρίου και Ευαγγελιστρίας Αλμυρού, Κοιμήσεως της Θεοτόκου Ευξεινουπόλεως, Αγίου Γεωργίου Νέας Αγχιάλου και Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πτελεού, με τη φαντασία, τον αυθορμητισμό και την έκφρασή τους, αλλά και με τις εμπειρίες και τα βιώματα που αποκόμισαν κατά τη συμμετοχή στους στις κατηχητικές ομάδες των Ενοριών τους, παρουσίασαν μικρά θεατρικά δρώμενα με αφορμή το φετινό κατηχητικό βοήθημα «Πάμε Εκκλησία».

  Την εκδήλωση κατέκλεισε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Αρχιμ. Δαμασκηνός Κιαμέτης, ο οποίος επαίνεσε τα παιδιά για την άψογη παρουσία τους, τους κατηχητές για το σημαντικό έργο το οποίο επιτελούν στον τομέα της νεότητος και προέτρεψε τα παιδιά να παραμείνουν κοντά στην ασφάλεια της Μητέρας Εκκλησίας.

 




Φωτογραφίες


ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ