Μητροπολίτης
Ιγνάτιος

 

Σαν Σήμερα...

 

Σ.Σ.Κ.Βόλου "Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ"

 

Η εορτή του Ευαγγελισμού στη Μητρόπολη Δημητριάδος

Τετάρτη, 23 Μαρτίου, 2011



 

Με λαμπρότητα και επισημότητα η Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος ετοιμάζεται να εορτάσει την διπλή εορτή της 25ης Μαρτίου, τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου και την έναρξη της Επαναστάσεως του 1821.

 

Επίκεντρο του εορτασμού θα είναι ο Ιερός Ναός Ευαγγελιστρίας Νέας Ιωνίας, όπου την παραμονή στις 6. 30 μ.μ. θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, τον οποίο θα πλαισιώσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λοβιστεάνουλ κ. Αιμιλιανός, εκ του Πατριαρχείου Ρουμανίας. Μετά τα πέρας του Εσπερινού, στο προαύλιο του Ναού, θα τελεστεί αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας στους δρόμους της Νέας Ιωνίας, με τη συμμετοχή του ιερού Κλήρου, των Αρχών και του πιστού λαού της πόλης.

 

Κατά την Αγιώνυμο ημέρα, 25η Μαρτίου, θα τελεστεί πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, συνιερουργούντων του Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου και του Επισκόπου Λοβιστεάνουλ κ. Αιμιλιανού.

 

Στις 11 π.μ. ο κ. Ιγνάτιος θα προεξάρχει της επίσημης Δοξολογίας, με την ευκαιρία της Εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Βόλου, στη συνέχεια θα τελέσει το επίσημο Τρισάγιο, στη μνήμη των αγωνιστών της Επαναστάσεως, στο Μνημείο των Ηρώων στην  παραλία του Βόλου και θα παρακολουθήσει την επίσημη μαθητική παρέλαση.

 

Πανηγύρεις του Ευαγγελισμού

Την εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζουν, επίσης, στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί στον Αλμυρό, στην Άνω Γατζέα και στο Γερακάρι Αγιάς.





ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΚΑΤΑ 80% ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΠΑ KAI 20% ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ